Сниманият в България “Непобедимите 4”, Уди Алън, Люк Бесон и други премиери през септември

“Непобедимите 4” (Expend4bles, по кината от 21 септември)

Екшън поредицата със звезди от различни епохи се завръща след 9-годишно отсъствие, но без Арнолд Шварценегер. Причината и за двете, изглежда, е провалът на третата част, като бившият губернатор на Калифорния винаги е подчертавал, че участва единствено по молба на Силвестър Сталоун. Но и без Терминатора присъствието е достатъчно звездно - Джейсън Стейтъм, Долф Лундгрен, Анди Гарсия и новите за поредицата Мегън Фокс и 50 Сент. Режисьор е Скот Уо, който направи “Need for Speed: Жажда за скорост” и “Скрита атака” с Джеки Чан.

“Великата ирония” (Coup de chance, по кината от 28 септември)

Френскоезничият трилър за съпружеската изневяра е 50-ият филм на американеца Уди Алън, който в същото време е обвинен в сексуално насилие по отношение на приемната си дъщеря Дилан Фароу. По думите на режисьора това вероятно е последният му филм.

“Догман” (Dogman, по кината от 28 септември)

Англоезична екшън драма на французина Люк Бесон, който също е обвиняван, при това неведнъж, в сексуално насилие. Във филма се разказва за мъж с тежка инвалидност, който стига до изключително високо равнище на общуването с кучета.

“Деца шпиони: Армагедон” (Spy Kids: Armageddon, по кината от 22 септември)

Рестарт на поредицата семейни шпионски комедии на Роберт Родригес, който - да не забравяме - е гуруто на Куентин Тарантино. Децата на легендарни тайни агенти без да искат, помагат на могъщ разработчик на компютърни игри да освободи компютърен вирус, който му дава контрол на всички световни технологии. Тогава децата трябва сами да станат шпиони, за да спасят родителите си и света.

“След всичко” (After Everything, по кината от 14 септември)

Петата част от поредицата “Cлeд” бe oфициaлнo oбявeнa през дeкeмвpи 2022 г., c пoявaтa нa пъpвия тийзъp. Aнoнcът нa филмa бyквaлнo шoкиpa фeнoвeтe. Знaeше се, чe измъчeнaтa любoвнa иcтopия нa Teca и Xapдин oпpeдeлeнo щe пpиключи c чeтвъpтaтa чacт. Петата обаче обхваща края на пocлeднaтa книгa нa Aннa Toд.

“Графът” (El Conde, по Netflix от 15 септември)

Сатирически хорър на Пабло Лараин, в който чилийският диктатор Аугусто Пиночет се оказва 250-годишен вампир. Той търси смъртта заради сложните отношения в семейството и всеобщата омраза към личността му. Излизането на филма се прицелва в 50-ата годишнина на военния преврат през 1973 г., когато Пиночет дойде на власт в Чили.

“Олдбой” (Oldeuboi, по кината от 14 септември)

Повторна премиера (но в 4к в чест на 20-годишнината си) на култовия трилър, който влиза в “Трилогия за отмъщението” на корейския режисьор Пак Чан Ук. Разказва се за мъж, който по неизвестни причини прекарва 15 години в затвора, а след това е пуснат на свобода.

“Убийствена стая” (The Kill Room, по кината от 14 септември)

Чернокомедиен трилър, където заради участие в схема за пране на пари наемен убиец става звезда в света на авангардното изкуство. Участват Ума Търман, Самюъл Л. Джаксън и Джо Манганиело.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене