Майкъл Оуен инвестира в българска фирма

Майкъл Оуен  вече е инвеститор в българска компания за спортни технологии, която разработва системи във футбола.

Легендата на “Ливърпул” става и лице на компанията

Легендата на “Ливърпул” и носител на “Златната топка” за 2001 г. Майкъл Оуен е станал инвеститор в българската фирма за спортни технологии Barin Sports. Той става и посланик на продуктите на компанията по света.

Barin Sports е една от най-иновативните компании на пазара, като тяхната технология, която използва изкуствен интелект, дава точни данни в реално време за играта на футболистите по време на мач. Програмата прави и анализ на представянето на даден играч, както и начините той да подобри играта си.

Това е изключително важно за треньорите, които могат да правят различни промени в състава си, ако използват софтуера на компанията.

“Много се вълнувам, че вече съм партньор с Barin Sports. Тяхната визия за навлизането на технологиите във футбола съвпада точно с моята”, казва Оуен в официалното съобщение за партньорството. “Твърдо вярвам, че GPS системата, която следи футболистите и тяхното физическо състояние, има огромен потенциал. Тя е революция в начина, по който ще подхождаме към представянето им, подготовката и предпазването от контузии”, допълва той.

“Посрещаме с отворени обятия Майкъл Оуен в екипа си. Неговата изключителна кариера съвпада точно с нашите цели”, отбеляза изпълнителният директор на компанията Владимир Грозданов.

Партньорството е с цел Barin Sports да стане един от лидерите на пазара.

Компанията вече стои доста добре на пазара, като много клубове по света използват нейната водеща технология. Повечето от отборите в българския елит също разчитат на нея.

Майкъл Оуен е носител на купата, купата на лигата и суеперкупата с “Ливърпул”. Освен това спечели купата на УЕФА и суперкупата на Европа с култовия клуб. С екипа на “Нюкасъл” взе една титла в турнира “УЕФА Интертото”, а с “Манчестър Юнайтед” стана шампион, носител на купата на лигата и суперкупата в Англия. В края на кариерата си игра и 8 двубоя за “Стоук Сити”.

В националния отбор на Англия записа 89 мача и 40 гола.

В момента Оуен е един от анализаторите на английското първенство по различни телевизии и прави специални промоции.

Инвестицията му в България е една от малкото, които са известни до момента.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Характеристики на 5-те вида лидери
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене