Георги Господинов, Станислав Памукчиев, Георги Константинов и Нанси Шилър станаха почетни граждани на София

Йорданка Фандъкова и Георги Георгиев с почетните граждани на София

Писателят Георги Господинов, художникът Станислав Памукчиев, писателят Георги Константинов и президентът на фондация "Америка за България " Нанси Шилър са новите почетни граждани на София.
В деня на София кметът Йорданка Фандъкова и председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев връчиха отличията на Столичната община.

Честит празник на мъдростта! За всеки от нас, които работим за София, това е не само градски, но и личен празник, заяви кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова. Тя благодари на своите колеги за свършената работа. "Когато ръководиш хиляди хора, трябва да цениш труда им. Благодаря за времето и че отстояхте на денонощните обаждания със задачи", обърна се към колегите си.
"Като местна власт отстояхме, не допуснахме големите кризи да се превърнат в кризи за София. Отговорността е много голяма. София е общност от свободни хора", заяви тя.
Познавайте София със сърцето си, призова кметът на София.
Георги Георгиев благодари на Йорданка фандъкова за отдадеността през 14-те години докато е кмет. Благодаря за вашите заслуги за гражданите на София, обърна се към нея Георгиев.
Той припомни, че са взети 3401 решения през тези години. По думите има революция в градския транспорт, има 14 пъти повече по-големи инвестиции в тротоарите на града. "Успяхме да проведем 5 процедури, чрез които се изграждат 5 спортни зали. Според Георгиев над 100 жени са получили закрила и безплатна помощ. Създадохме интеграция за деца със специални потребности", каза той.
Удостоеният проф. Станислав Памукчиев за отличната подготовка на студентите в Художествената академия и прославянето на страната ни, заяви, че се е развълнувал. "Винаги съм смятал, че това звание се дава за героични заслуги. Мога да приема тази награда, защото някой е разпознал моя опит като нещо значимо, важно", каза той.
Творчеството ми е сътворено в София, затова се чувствам истински гражданин на София. Пътят ми е започнал в Плевен, но творческото ми вдъхновение е родено в София, заяви поетът Георги Константинов.

Нанси Шилър е номинирана заради даряването на "Музейко" на Столичната община. 

"Фондация Америка за България е подкрепяла проекти за изкуството и културата, които днес са част от културния календар на града. Повече от 7 години имам привилегията да наричам София мой дом и мога да заява, че София расте, но не старее", заяви Шилър.

Почетен знак получиха Народно читалище „Д-р Петър Берон - 1926“ и Анджела Родел – преводач, преподавател, музикант и етномузиколог.

Георги Господинов
Георги Господинов
Георги Георгиев връчва отличието на Анждела Родел
Георги Георгиев връчва отличието на Анждела Родел
Станислав Памукчиев стана почетен гражданин на София
Станислав Памукчиев стана почетен гражданин на София
Нанси Шилър е номинирана заради дарението на Музейко на Столичната община
Нанси Шилър е номинирана заради дарението на Музейко на Столичната община
Георги Георгиев  награждава Георги Константинов
Георги Георгиев награждава Георги Константинов
Йорданка Фандъкова получи красив букет от председателя на СОС Георги Георгиев
Йорданка Фандъкова получи красив букет от председателя на СОС Георги Георгиев
Георги Георгиев и Йорданка Фандъкова
Георги Георгиев и Йорданка Фандъкова
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 признака, че си във въображаема връзка, а не в истинска
Папараци уловиха Кейти Холмс да се разхожда из улиците на Ню Йорк с посинено око
14 неща, които жената иска от секса
Вижте как Деси Стоянова се сбогува с Би Ти Ви (Снимки)
Актьорът Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом

Напишете дума/думи за търсене