Ретроградният Меркурий свърши, но чувствителните политици да внимават – чака ни още един в края на годината

Обратният ход на планетите всъщност отваря път към щастието

Обратният ход на планетите всъщност отваря път към щастието

Краят на ретроградният Меркурий тази събота отпуши кметската битка в София - лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сам призна, че е изчаквал да приключи обратният ход на планетата, за да обявят тези дни името на кандидата си за столицата, а и за Пловдив.

Според астролозите ретроградното движение слага прът в новите начинания. Чувствителните политици и техните избиратели обаче трябва да внимават и след местните избори, защото ни чака още един такъв Меркурий в края на годината. На всеки 4 месеца планетата преминава във видимо ретроградно движение, но всъщност това е само илюзия заради начина, по който Земята и планетите обикалят около Слънцето.

Противно на разпространените поверия, че ретроградните планети вещаят вселенски мъки и библейски страдания, Асеман системата ни уверява в противоположното - ретроградността на планетите отваря врати към себепознанието, а от тук и към истинското ни щастие. “Радвайте се!”, възкликнали праведниците в храмовете на Юдея и писарите побързали да запишат думите им, като че били Божи Откровения. “Радвайте се!”, казвам и аз, защото:

1. До 30 декември Юпитер ще примирява нашите духовни търсения с желанието да притежаваме от всичко по много. Но внимавайте! Ако получите всичко, то ще има ли къде да го сложите? Ако през периода натрупате повече материалност, тя може да ви разболее. Та нали думата “болест” в българския език произлиза от думата “бол” - “много” в смисъл на повече, отколкото ти трябва. Затова обратният ход на Зевс в съзвездието на Телеца изисква от нас повече от всякога да натрупаме духовност и да проявяваме повече милосърдие. Или нека коледните опашки бъдат за книги!

2. Уви, далеч по-кратко в своя ретрограден ход ще бъде пътешествието на Сатурн в знака Риби. До 4 ноември имаме шанса да осъзнаем и да работим върху своите зависимости и пристрастявания, като алкохолиците и наркоманите са с предимство. Не се правете на учудени! Според статистиката във всяко семейство има поне един заклет фен на алкохола или дрогата, пък било и под формата на медикаменти, болкоуспокояващи или други добавки.

3. И три пъти ура за третото ретроградно движение на Меркурий, който ще обърне своя ход последователно в Козирог и Стрелец от 13 декември до края на годината. Новогодишните празници ще останат незабравими, ако не предприемате далечни пътувания или не планувате да понарушите закона. Иначе ще мечтаете да не беше идвала новата година.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 признака, че си във въображаема връзка, а не в истинска
Папараци уловиха Кейти Холмс да се разхожда из улиците на Ню Йорк с посинено око
14 неща, които жената иска от секса
Вижте как Деси Стоянова се сбогува с Би Ти Ви (Снимки)
Актьорът Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом

Напишете дума/думи за търсене