В Лондон определиха обвиненията в сексуално насилие срещу Ръсел Бранд като „много тревожни“

Ръсел Бранд Снимка: Архив

Властта в Лондон определя обвиненията срещу британския комик и актьор Ръсел Бранд в сексуално насилие като „много сериозни и тревожни“, съобщиха ДПА и АП.

48-годишният Бранд е обвинен в изнасилване, физическо и емоционално насилие над четири жени в периода между 2006 и 2013 г., когато е на върха на славата си. Тогава той работи за Би Би Си и Канал 4, а също участва и в холивудски филми.

Бранд категорично отрече обвиненията, които включват и контролиращо, обидно и перверзно поведение. Във видеозапис, разпространен още в петък, той настоява, че всичките му интимни връзки са били „по взаимно съгласие“, предаде БТА.

„Това са много сериозни и обезпокоителни обвинения. Полицията в Лондон моли всеки, който смята, че е бил жертва на сексуално насилие, да разговаря със служителите й. Както външният министър каза през уикенда, хората трябва да ... могат да споделят притесненията си и да знаят, че ще бъдат приети сериозно и деликатно. Министър-председателят беше ясен, че тормозът никога не трябва да бъде толериран, независимо къде се проявява“, заяви говорителят на британския премиер Риши Сунак.

Депутатът от Консервативната партия Каролайн Ноукс, която е председател на Комисията за жените и равенството в Камарата на общините, призова полицията както във Великобритания, така и в Съединените щати да разследва „невероятно шокиращите“ обвинения. „Необходимо е разследване, защото твърде дълго сме виждали мъже – а извършителите на този вид престъпления са почти неизменно мъже, които не са подведени под отговорност за поведението и действията си“, каза тя за Би Би Си радио.

Би Би Си, Канал 4, както и фирмата „Банrджей Великобритания“, която закупи „Ендемол“ – компанията, която продуцира продълженията на шоуто „Биг Брадър“, на които Бранд беше водещ, започнаха проверка на поведението му, докато е работил за техните предавания.

Очаква се министърът на културата, медиите и спорта Луси Фрейзър да проведе разговор с телевизионните компании относно техните разследвания при първа възможност. Нейната цел ще бъде да се увери, че проверките ще бъдат извършени коректно и откровено.

В последните години Ръсел Бранд стана инфлуенсър и водещ на предаване в онлайн платформата ЮТюб, но от „Даунинг стрийт“ отказат да призоват телевизионните компании и стрийминг платформите, сред които ЮТюб и Нетфилкс да премахнат продукциите му.

„Всички телевизионни компании са изправени пред решението да обмислят правилния подход с оглед на тези изключително сериозни обвинения. Те са дълбоко обезпокоителни и трябва да бъдат разследвани. Но аз няма да диктувам действията на телевизионните компании или на стрийминг услуги“, съобщи официалният представител на британския премиер Сунак.

Сред обвиненията, подробно описани в съвместно разследване на в. „Таймс“, в. „Сънди таймс“ и документалното предаване „Диспачес“ на Канал 4, има такова от жена, която твърди, че е била жертва на сексуално насилие по време на тримесечната си връзка с Бранд. По това време тя е била на 16 години и още ученичка. Друга жена заяви, че е била изнасилена в дома на актьора в Лос Анджелис.

Докато документалното предаване на Канал 4 се излъчваше в събота вечер, Бранд участва в комедийно шоу в северозападен Лондон като част от турнето си „Биполаризацията на Ръсел Бранд“. Той има планирани още представления на три места във Великобритания този месец.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 признака, че си във въображаема връзка, а не в истинска
Папараци уловиха Кейти Холмс да се разхожда из улиците на Ню Йорк с посинено око
14 неща, които жената иска от секса
Вижте как Деси Стоянова се сбогува с Би Ти Ви (Снимки)
Актьорът Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом

Напишете дума/думи за търсене