$1400 глоба и 20 ч. труд за Мерилин Менсън, издухал се върху операторка

Мерилин Менсън СНИМКА: инстаграм/marylinmanson

Мерилин Менсън беше осъден на 20 часа общественополезен труд и глоба, след като не оспори обвинението, че е издухал носа си върху видеооператорка по време на концерт през 2019 г., предаде АП.

54-годишният скандален рокер искаше да се яви чрез видеозапис на изслушването по обвинението, но съдията го задължи да присъства в съдебната зала в гр. Лакония, щата Ню Хампшър, разказва и БТА.

В понеделник Менсън влезе през главния вход на съда, облечен в костюм, от главата до петите в черно, и с тъмни слънчеви очила. Той се представи в съда с истинското си име Брайън Уорнър, говорейки спокойно и тихо.

Менсън бе обвинен по два члена за нападение при сблъсъка му с видеооператорката по време на концерт в Гилфорд на 19 август 2019 г.

Певецът не оспори единствено обвинението за изсекване на носа в рамките на напълно договорено споразумение с прокуратурата. Обвинителите се съгласиха да отхвърлят другото обвинение - че е наплюл видеооператорката.

Съгласно споразумението на Менсън е наложена глоба в размер на малко повече от 1400 долара, като 200 от тях са с отложено плащане. Той се задължава да избягва нови арести и да уведомява местната полиция за всички свои изпълнения в Ню Хемпшир през следващите две години.

Съдията, който нарече действията на Менсън „ужасяващи“, се съгласи да разреши на Менсън да полага общественополезен труд в Калифорния. Менсън спомена пред репортери, че може да избере да работи с хора, подложени на рехабилитация. До 4 февруари той трябва да представи доказателства за полагането на общественополезен труд.

Според полицейската декларация Менсън подходил към видеооператорката Сюзън Фаунтън в зоната пред сцената, приближил лицето си до камерата ѝ и я заплюл с „голяма храчка“. Слюнката попаднала върху двете й ръце. След това той отново се приближил до нея, коленичил и покрил с пръст едната си ноздра, преди да се изсекне с другата по ръцете и дланите ѝ.

Менсън „издухва значително количество слуз по Фаунтън“, се казва в писмената декларация на полицейски сержант, който преглежда видеозаписите от концерта. "След това гледната точка на камерата се променя и се вижда как Менсън сочи и се смее на Фаунтън“, се казва в полицейската декларация.

Видеооператорката Фаунтън не присъства в съда, но представи изявление, което беше прочетено на глас.

„Аз съм професионалист и съм в този бранш от 30 години. Работила съм за много компании и през всичките години, в които съм работила с хора, никога не съм бил унижавана или третирана по начина, по който се отнесе с мен този обвиняем“, гласеше то. „Това, че той ме заплю и си издуха носа върху мен, беше най-отвратителното нещо, което някога е правил човек“, жалва се потърпевшата.

„Разбирам, че по принцип това не е голямо обвинение, но се надявах, че подсъдимият ще получи присъда, която ще го накара да се замисли, преди отново да направи нещо подобно“, се казва в изявлението.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене