Освен селфи, ухапаното от леопард момиче искало да погали и малките му. Зоопаркът: Всички животни са агресивни тогава

Леопард Снимка: Pixabay

Леопард ухапа по ръката момиче в зоопарка във Варна. Инцидентът е станал в неделя вечерта. Нокътят на един от пръстите на потърпевшата е изтръгнат, направени са ѝ няколко шева.

Припомняме, че по време на рутинен обход пазачът забелязал младото момиче умишлено да се надвесва над оградата и да бърка през решетката на клетката. Пострадалата искала освен да си направи снимка как докосва леопарда и да погали малките на хищника, стана ясно от думи на майка й пред Нова тв.

„Всички животни са агресивни, когато имат малки. Нормално е да ги защитава”, посочи зоологът на зоологическата градина Георги Тодоров. 

"По информация от охраната се е опитала да погали малките. Има прегради, които ограничават достъпа до мрежата, но за съжаление те невинаги са преграда. Оказано е съдействие на момичето от охраната, момичето е отишло в Спешен център, където е била обработена раната. Призовавам гражданите - не пъхайте ръцете си в устите на животните", казва Тодоров.

"Не сме имали контакт с пострадалата и майка ѝ след инцидента", каза още той.

Както "24 часа" писа тийнейджърка е била ухапана леко по ръката от леопарда във варненската зоологическа градина. Случаят е от неделя, когато момичето провряло пръстите на едната си ръка през мрежата, а с другата снимало случващото се.

Около 18 часа, по време на рутинен обход, пазачът на Зоопарк Варна забелязва младо момиче умишлено да се надвесва над оградата и да бърка през решетката на местообитанието на леопарда, за да си направи снимка как докосва хищника.

Въпреки явните предупреждения и мигновена реакция на члена от екипа на зоопарка, след пристигане на място установява, че момичето е ухапано по пръста от леопарда. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене