Френската звезда Жад-Рос Паркер аплодира Билалов, Бежанска и компания

Гостенката бе очарована от талантливите българи
Снимка: "Theatro отсам канала"

Френската звезда Жад-Рос Паркер аплодира в София българския вариант на пиесата си "Моето мъжко момиче" в началото на седмицата в "Theatro отсам канала".
На сцената у нас спектакълът оживя чрез актьорите Мая Бежанска, Михаил Билалов, Теона Димова и Асен Данков с режисурата на Димитър Стефанов.
"Изключително съм впечатлена от изпълнението на българския творчески екип. Възхищавам се на професионализма и подхода, с които е реализирана пиесата. Забавлявах се през цялото време, а с мен и цялата публика. Вярвам, че това е истинското признание за качеството на един спектакъл", сподели Жад-Рос Паркер.
"Моето мъжко момиче" пренася зрителите в разгара на мръсна политическа кампания, която е на ръба на провала заради една дълго пазена тайна. В центъра на историята са Карла - шармантна и динамична жена, и съпругът й Франсоа. Вече 30 години техният бляскав живот в сърцето на Париж не може да бъде разклатен от нищо. Но един ден Карла получава писмо с необикновена новина, засягаща миналото й. То се стоварва като парен чук върху Франсоа и е на път да убие както кариерата му на политик, така и съвършения семеен тандем с Карла. И тъй като една беда никога не идва сама, осиновената им дъщеря Луиза и нейният бъдещ съпруг също имат какво да добавят в картинката.
Спектакълът съчетава блестящ диалог, умни аргументи, сблъсък на крайни гледни точки и, разбира се, нула политическа коректност.
Сценограф на постановката е Ясмин Мандели, автор на музиката е Милен Апостолов, а представлението е на Драматично-куклен театър "Иван Радоев", Плевен.
Следващата дата на "Моето мъжко момиче" е 29 октомври, отново в "Theatro отсам канала" в София.

Актьорите получиха много аплодисменти
Снимка: "Theatro отсам канала"
Актьорите получиха много аплодисменти Снимка: "Theatro отсам канала"

Жад-Рос Паркер събира в себе си колекция от таланти - романист, сценарист, драматург, актриса. Тя е и музикант и е имала възможността да започне кариера като певица, но писателските й желания надделяват. След като напуска първата си музикална група тип "гаражен рок", младата изпълнителка получава предложение от Warner за продуциране на четири албума и голямо турне. Предложение, което би завъртяло главите на повечето момичета на нейната възраст, но Жад-Рос държи своята здраво на раменете си и отказва. Причината е, че така би изоставила следването си (право, журналистика и аудиовизия), а в този момент тя не вижда себе си само като изпълнител. От музикалния й период все пак остава песента Je t'M от филма LOL (Laughing Out Loud), която тя композира и изпълнява.


Именно киното, в което влиза все по-често, я вдъхновява да напише романа Kero (2013) - сатиричен поглед върху този понякога пресилено излъскан свят и сблъсъка му с реалността.
Младата актриса обаче мечтае за театър и стъпва на сцената с роля в комедията Le Clan des divorcees. Вдъхновението за писане не закъснява и тя създава Drole de Genre, която вече е на българската театрална сцена с името "Моето мъжко момиче". Във Франция Жад-Рос влиза в ролята на осиновената дъщеря Луиза.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Триковете за сваляне на килограми от жени професионалисти
Слънцезащита със зелен чай (+рецепта)
Брадли Купър и Джиджи Хадид се целунаха страстно в Париж (Видео)
Джесика Алба и дъщеря й посещават терапевт поради скандали и напрежение в отношенията си
Женската завист - по-мощна или не от мъжката

Напишете дума/думи за търсене