Изкуството на докосването

Някои сексолози се отнасят с пренебрежение към петинга. Според тях двойките прибягват към това изкуство на докосването само в случаите, когато поради някакви обстоятелства не могат да практикуват традиционен секс. Може би затова петингът се ползва с репутацията на тийнейджърски секс.

Всъщност тази древна сексуална техника изключва взаимната стимулация на гениталиите. Партньорите, които практикуват петинг, ако докосват половите си органи, използват всички части на тялото си, но не и ръцете.
Петингът е бил популярен още през античността. Умението на "жриците" от древните храмове на любовта се е определяло изключително от способностите им да довеждат себе си и партньора до естаз, без да прибягват до съвокупление или до каквато и да е стимулация на половите органи. Любопитното е, че хетерите успявали да предизвикват върховното изживяване у мъжа само с едно докосване. И за да постигнат подобен резултат, девойките се обучавали в т. нар. изкуство на евокацията.

Евокацията е докосване на определени зони от тялото, с което мъжът се довежда до състояние на любовен екстаз. При това не било достатъчно да се познават само ерогенните зони - редовата жрица знаела няколкостотин от тях. Най-голямо внимание се обръщало върху изработване на техники за допир. Достатъчно било само леко да пипне тялото на любовника, за да премине той през всички кръгове на сексуалната наслада. С други думи, древният петинг всъщност представлявал своеобразен енергиен масаж.
За съжаление тайните на античните жрици на удоволствията отдавна са загубени и едва ли някоя жена сега е способна да предизвика еякулация у партньора си само с едно докосване.
Тези, които практикуват петинг днес, използват по-груби техники, за да постигнат полово удовлетворение. А сигурно им е необходимо и повече време, за да стигнат до черешката на сладоледа.

Существуват три вида петинг: некинг, повърхностен и дълбок петинг:

Некинг

Този вид петинг включва в себе си само ласки "над кръста". Естествено, за да стимулираш оргазъм у партньора, без да докосваш гениталиите, не е никак просто. Главното усилие в подобен сексуален акт е насочено за стимулиране на т. нар. горни ерогенни зонни, разположени по мъжкото тяло не по-долу от пъпа. Най-чувствителните участъци по тялото на половия партньор се стимулират с помощта на езика, бузите, ръцете, гърдите, косата.
Понякога практикуващите некинг използват при ласките съвсем неочакван "сексуален инструментариум". Опитната любовница е в състояние да възпламени мъжа само с движение на миглите си, като гали с тях зърната на гърдите му. Този метод е описан в "Камасутра" и други източни еротични трактати.
Въобще успехът на некинга може да бъде гарантиран само ако и двамата партньори са обладани от силно сексуално влечение и са с добре развити горни ерогенни зони (устни, ушни миди, зърна на гърдите, млечни жлези, шия). Любовници с обикновен сексуален темперамент едва ли ще успеят да стигнат до екстаз и разтърсващ оргазъм само чрез стимулация на пъпа например. Но това не означава, че любителите на некинга и петинга въобще трябва да са хиперсексуални. Доста често, за да усилят половото влечение, те прибягват към различни сексуални стимулатори - афродизиаци, еротични играчки или правят секс на нетрадиционни места.

Повърхностен петинг

Не по-малко пикантен способ за доставяне на сексуална наслада. Същността му е в това, че двамата партньори се милват взаимно, без да си свалят дрехите. В този случай облеклото дори трябва да изостря тактилните усещания при интимния контакт и да усилва сексуалната възбуда.
Разбира се, за да се достигне до оргазъм в обичайните дрехи - костюм, сако, джинси, едва ли е възможно. Почитателите на този вид петинг като правило използват специален гардероб, който трябва да отговаря на следните две изисквания:
- дрехите на любовниците трябва да са ушити от материали, предизвикващи при допир приятни усещания: коприна, батиста, атлас, шифон.
- те трябва да усилват възбудата, да излъчват еротика. А това се постига със специални кройки на бельото, които подчертават най-интимните части на тялото или естетично ги разкриват.
Всъщност не е задължително двамата партньори да носят бельо. Жените например могат да правят петинг облечени в лека рокля или ефирен халат.
С мъжете нещата стоят малко по-сложно. Най-важното е облеклото да не създава неприятни усещания или по някакъв начин да притеснява партньора. Интересното е, че при някои възбудата се усилва, когато дрехите леко се намокрят.
Техниката на повърхностния петинг като правило включва в себе си традиционни любовни ласки, имитация на любовен акт, при който се извършва триене на гениталиите чрез плата на дрехите.

Дълбок петинг


При него любовниците се милват напълно разсъблечени, като използват всички части на телата си, в това число и гениталиите. Най-ревностните любители на петинга, дори и да прибягват към стимулация на половите органи, не използват традиционните методи като фелацио и кунилинг, мастурбация с ръце.
Жената, участваща в петинг, например може да стимулира пениса със зърната на гърдите си. Мъжете прибягват към различни методи, описани в "Камасутра". Понякога партньорите достигат до оргазъм и чрез взаимно триене на половите си органи.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене