Разследват комика Ръсел Бранд по обвинения за сексуални посегателства

Ръсел Бранд КАДЪР: Туитър/@rustyrockets

Британската полиция съобщи, че е започнала разследване на редица твърдения за сексуални посегателства след медийните съобщения, според които няколко жени обвиняват актьора и комик Ръсел Бранд в поредица от сексуални престъпления, предаде Ройтерс.

48-годишният Бранд отрича обвиненията, отправени му от четири жени в документален филм на телевизионния Канал 4 и вестниците "Таймс" и "Сънди таймс". 

В изявление на лондонската полицията се посочва, че след направените от въпросните медии разкрития при тях са постъпили сигнали за редица сексуални престъпления, извършени не само в столицата, но и в страната, които също ще бъдат разследвани. 

Ръсел Бранд се прочу като стендъп комик във Великобритания в началото на века, след което стана водещ в телевизията и радиото, като се възползва от репутацията си на скандален човек, склонен към рисковани шеги.

По-късно той се ориентира към Холивуд и участва във филми като "Прелъстен и изоставен" през 2008 г. и римейка на "Артър" през 2011 г. 

 През 2010-2012 г. Бранд беше женен за американската поп звезда Кейти Пери, пише БТА.

Напоследък Ръсел Бранд се изявява като  политически коментатор и инфлуенсър, като публикува видеоклипове в Ютюб на теми като личната свобода и пандемията от КОВИД-19. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
Защо пингвините не могат да летят?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене