Кание Уест нарушава антитерористичните закони в Италия

Кание Уест КАДЪР: Туитър/Pop Base

Кание Уест определено е решил да не спира да лази по нервите на италианското общество и власти, докато се наслаждава на почивката си на Ботуша заедно с половинката си Бианка.

Според последните обвинения срещу музиканта, той съзнателно нарушава антитерористичните закони в страната, като носи маска за лице на обществени места. Според законодателството за борба с тероризма и обществения ред носенето на нещо, което "възпрепятства идентификацията на лицето", е незаконно и се наказва с глоба до 2000 евро.

По време на шестседмичния престой на двойката в Италия противоречивият рапър е бил забелязан да носи маска във Венеция, Флоренция и последно в Милано, където с любимата му присъстваха на Седмицата на модата.

Властите във Венеция вече разследват Кание и Бианка, след като бяха хванати в "компромисна позиция" във водно такси миналия месец. Те предизвикаха полемика, след като тя беше щракната с тоалет, който разкриваше голите й задни части, докато беше коленичила пред него.

На други снимки Кание беше видян седнал в задната част на водното такси с австралийката Бианка сгушила глава в скута му.

Венецианската полиция вече е идентифицирала водача на лодката и също е поискала фотографи да предадат снимките, които обиколиха целия свят.

Сега стана ясно, че Кание може да бъде изправен пред допълнително разследване за нарушаване на член 533 от италианския закон, въведен през 1977 г. за борба с вътрешния тероризъм.

През 2005 г. след поредица от зверства, вдъхновени от исляма, законът беше допълнително актуализиран, забранявайки носенето на каски, както и покривала за цялото лице.

Единствените изключения са по религиозни причини и лицето трябва да получи писмено разрешение от местните власти, пише Дир.бг

Съгласно закона "е забранено използването на предмет, който възпрепятства идентификацията на дадено лице, на обществено място или на място, което е отворено за обществеността, с основателен мотив."

"Носенето на предмет, който покрива лицето ви и затруднява идентифицирането на човек от силите за обществена сигурност, е престъпление. Законът беше въведен първоначално през 70-те години на миналия век, когато Италия страдаше от вътрешен тероризъм и след това беше допълнително затегнат след международни терористични атаки. Очевидно има изключения, носенето на шал или балаклава върху лицето през зимата ще бъде толерирано. Но носенето на покривало за цялото лице по всяко друго време, особено при хубаво време, няма да се разглежда като разумно и полицията ще има разрешение да спре и да разпита лицето", споделя местен адвокат.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене