"Уаби-саби любов" от Ариел Форд

В „Уаби-саби любов" Ариел описва как е успяла да запази и преумножи любовта в живота си. Книгата е носител на престижната награда „Наутилиус" - за книги, които ще променят света.

Новата книга на Ариел Форд е изградена около древната японска философия на Уаби-саби: изкуството да откриваш красота и съвършенство в несъвършеното. Старите японски майстори попълвали пукнатините със злато, защото смятали, че именно недостатъците ни правят уникални. Ако успеем да приемем собственото си и чуждото несъвършенство, откривайки в него красота и хармония, ще успеем да внесем много повече щастие и удовлетворение както във връзката си, така и в живота си като цяло. Авторката е съумяла не просто да намери своята сродна душа - Брайън Хилиърд, но и да превърне съвместния им живот в хармонично съжителство.

КАК ДА НАМЕРИМ СЪВЪРШЕНА ЛЮБОВ В НЕСЪВЪРШЕНАТА ВРЪЗКА

След „Тайната на сродните души" Ариел Форд продължава с темата за любовта и в новото си заглавие. И докато в предходната си книга авторката ни показва как да открием сродната си душа, като използваме Закона за привличането, тук водещата тема е как да запазим любовта жива, като я обогатяваме и подхранваме, така че с времето да става все по-силна и дълбока. Да откриеш любовта е само първата стъпка, но да освободиш нейния потенциал, да превърнеш увлечението в непреходна обич, за това е необходима мъдрост, всеотдайност и емоционална зрялост.


Много хора си мислят, че когато намерят сродната си душа, човека, с когото искат да прекарат остатъка от живота си, проблемите им ще свършат дотам, а животът им ще стане истинска идилия. Подобна идеализирана и захаросана представа за любовта неизменно има пагубни последици, а разочарованието е гарантирано. За да има шанс една връзка да прерасне в истинска любов, ще трябва първо да се освободим от незрялата представа за нашия възлюбен като Рицар на бял кон, който ще дойде да ни спаси от нас самите и ще поеме отговорността за нашето щастие. Сродната душа е човек със сходни вкусове и интереси, с когото можем да споделим един пълноценен и щастлив живот, стига обаче да не се поддадем на илюзията, че щастливата връзка е винаги безоблачна, в нея няма конфликти и недоразумения.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене