Меси е големият фаворит за "Златна топка"

Снимка: Ройтерс

Малко повече от месец остава до най-очакваната церемония във футбола - връчването на "Златната топка" за най-добър футболист в Европа. Двамата основни претенденти през тази година са аржентинецът Лионел Меси и норвежецът Ерлинг Холанд. Награждаването ще бъде на 30 октомври 2023 година. Обхваща се периодът една година назад, включително Световното първенство в Катар, проведено през ноември и декември 2022 година.

Меси е безспорен фаворит за най-ценния индивидуален приз, счита българският букмейкър efbet. В секцията “Дългосрочни събития” на сайта efbet.com откриваме възможност за залог кой ще бъде победител за "Златна топка". Коефициентът за Лионел Меси е 1.14*, а за Ерлинг Холанд - 4.70*.

Големият аргумент пред аржентинската суперзвезда е спечелената световна титла. Той изведе Аржентина като капитан на Мондиала, вкара 7 гола, добави 3 асистенции и бе избран за най-добър играч в турнира. Освен това, през сезона спечели и шампионската титла на Франция с отбора на "Пари Сен Жермен". Ако 36-годишният Меси отново бъде избран за номер 1, то това би било рекордна осма "Златна топка" в личната му витрина.

Ерлинг Холанд вече беше обявен от УЕФА за най-добър футболист за миналия сезон. Норвежкият национал също има своите силни доводи да спечели "Златна топка". През сезон 2022/23 той записа невероятните 52 гола и 9 асистенции в общо 53 изиграни мача за "Манчестър Сити" във всички турнири. Клубът му спечели требъл от трофеи - Висша лига, Купа на Англия и Шампионска лига. В негов ущърб обаче е, че не успя да се класира с Норвегия за Световното първенство.

"Истината е, че "Златна топка" е добра награда. Но имах късмета да спечеля всичко: спечелих Шампионската лига, Копа Америка, националните лиги и Световната купа, това са важни награди, а индивидуалните награди са второстепенни", коментира Меси, който през изминалото лято подписа договор с американския "Интер" (Маями). Арженитнецът вече набързо вкара 11 попадения за новия си клуб.

И други играчи на "Манчестър Сити", освен Холанд, попадат сред номинираните за "Златна топка". По 40.00* коефициент efbet дава за Кевин Де Бройне и Родри, за Хулиан Алварес ставката е 80.00*, за Бернардо Силва и Илкай Гюндоган – по 100.00*. Винисиус Жуниор от "Реал" (М) е с 50.00*, а голмайсторът от Световното първенство Килиан Мбапе – с 60.00*. Шансовете на настоящия носител на "Златната топка" Карим Бензема да дублира отличието си са оценени с коефициент 60.00*.

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

*Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в секция "Разумно залагане" на efbet.com и в сайта на НАП.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене