„Триумф в Клептомадия” от Джеймс Броуди Уот

Под псевдонима Джеймс Броуди Уот се крие бивш агент на ЦРУ, работил през 90-те години на ХХ век в района на Балканите. Когато прочете книгата на Издателство "Труд" читателят ще разбере защо авторът иска да остане анонимен.

Зад бликащия от страниците хумор се крие плашещо дълбоко познаване както на балканската действителност, така и на методите, с които си служат водещите световни разузнавания. Страната Клептомадия е измислена, но българите ще разпознаят в нея България, македонците - Македония, сърбите - Сърбия, румънците - Румъния.

Макар авторът да не си признава, реалността, която обрисува в романа, отговаря най-вече на нашата. Той подробно разказва за политиците и мутренската класа, за начините им на управление и печелене на пари, за огромната пропаст между бедни и богати. Едновременно с това обаче не скрива симпатиите си към обикновените граждани на Клептомадия.

Джеймс Броуди Уот не остава безразличен и към проблемите в американското общество. Той не скрива критичното си отношение към бюрокрацията и някои недостатъци в системата на ЦРУ. Самият той твърди, че чрез книгата си иска да напомни, че съществува опасност от разпространяване на оръжия за масово унищожение.

Романът „Триумф в Клептомадия" не е фикция и не е антиутопия. Това е политически трилър, който вероятно ще причини безсънни нощи на мнозина балкански ВИП лица и на разработващите ги агенти. За всички останали това е блестящ коктейл от напрежение и освобождаващ смях.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене