6 правила за видимо отслабване

Прилагайте ги 4 седмици, за да свикнете да се храните рационално, без да гладувате. Само след месец, неусетно дори за самите вас, ще започнете да си приготвяте здравословни ястия, като замените калоричната с по-лека храна.

Дори ще се изненадате от предишните си пристрастия, тъй като тялото ви вече няма да има потребност от всички онези "вкусотии", които не доставят нищо ценно на тялото ни, а само се лепят по бедрата и корема.

Отбелязвайте на календара всеки изминал ден и правете равносметка как сте изпълнили "програмата" си. Не е задължително строго да следвате всички съвети. Избирайте и прилагайте тези, които най-много ви допадат.

Не пропускайте закуската

Поговорката, която гласи, че трябва да изяждаш закуската си сам се оказва много полезна.
Специалисти от Бостънска болница са доказали, че вероятността хората, които редовно закусват да напълнеят е два пъти по-малка в сравнение с тези, които се лишават от сутрешното хранене. Закуската ще ви държи сити до обед и трябва да съдържа около 350 ккал. Тя може да включва белтъчини (яйце, обезмаслено сирене или чаша кисело мляко с парче краставица или домат) или въглехидрати (зърнена закуска с плодове).

Започнете със зеленчуците

Много жени са се убедили, че колкото повече зеленчуци ядат, толкова по-бързо и лесно слабеят. Най-добре е всеки ден да се изяждат 5 порции различни зеленчуци, като една порция означава средноголям картоф, голям домат, 2-3 моркова, краставица или тиквичка. За начало добавете зеленчуци към сутрешното си меню. Към сиренето, кашкавала или вареното яйце ще върви сурова чушка, няколоко листа зелена салата или репички според сезона. Вместо сандвич изяжте печен или варен картоф, поръсен с магданоз или копър.

Внимателно с яйцата

Правилото за яйцата е - не повече от 2 пъти в седмицата. Излишекът от белтъци не се усвоява и се превръща в отпадни продукти. Може да ги хапвате бъркани или на очи, със зеленчуци, но без майонеза.

Изяжте вечерята на закуска

Тази програма за вталяване позволява да преразпределяте калориите по желание, което означава, че може да започнете деня си с телешко варено например или пилешка пържола, ако организмът ви го желае.
Ако обядът ви е по-калоричен, може да спестите от "вечерята". Добре е тя да е по-малко от 1000 ккал. Топла зеленчукова супа, запеканка или сирене във фолио ще ви заситят.

Всеки ден зърнена храна

Фибрите в зърнените закуски стимулират храносмилането. Препоръчват се 3 до 5 порции от тях. Овесени ядки, елда, просо, но без сухи плодове и захар. Когато се смеси захарта с фибрите се отделят газове и се нарушава усвояването на храната.

По-малко захар

Ограничете я до 10 грама, което е равно на 2 чаени лъжички в кафето или чая. Ако на опаковката на някой продукт видите изписано захароза, глюкоза или фруктоза, по-добре се откажете от него.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какво казва цветът на урината за здравето
4 трика, за които косата ще ни благодари
Подкаст: Донка Ангъчева сяда пред пианото на 5 г., на 10 свири с Пловдивската филхармония
5 минути смях повдигат имунитета
Кога една връзка е безнадежден случай?

Напишете дума/думи за търсене