March of Empires - играта, която избра Нургюл за свое лице, има 56 млн. сваляния

“Lords & Ladies, толкова сме щастливи и горди да споделим, че March of Empires вече е един от официалните спонсори на Нургюл Салимова - един от най-стратегическите умове в света!

Тази блестяща шахматистка от България има многобройни победи в много европейски и световни първенства. Тази година тя успя да стигне до финала по време на световната купа по шах за жени 2023 и се класира като една от осемте участници в женския турнир на претендентките за световната титла през 2024 г., който ще се проведе от 2 април в Торонто, Канада.

Ти си вдъхновение за всички нас, Нургюл! Благодарни сме за възможността да споделим твоя поход към величието!”

Това съобщение на страницата на компютърната игра разбуни шахматните духове в България, които и без това бяха възбудени както от успеха на красивата българка, така и от скандалите с петте шахматни федерации у нас.

Какво представлява играта и как се е стигнало до договора с най-добрата ни шахматистка - на тези въпроси отговаря “24 часа”, който се свърза със създателите .

March of Empires e средновековна стратегия, в която основната цел е да изградиш могъща империя и

да победиш опонентите си в епични битки

Играта е създадена през 2015 година изцяло от екипа на “Геймлофт България”. Досега има над 56 милиона сваляния по целия свят. Всеки ден близо 100 000 уникални потребители играят March of Empires, като най-много играчи има в САЩ, Англия, Франция, Германия, Италия и Турция.

Светът на March of Empires се състои от четири различни фракции, всяка със своите военни и икономически предимства. Всеки играч избира дали да бъде цар, рицар, султан или шогун, след което се впуска в граденето на империята си. Събира ресурси в железни мини и каменни кариери; занимава се с фермерство и дърводобив; надгражда знания и умения в академията, обучава армии и завзема нови територии.

Играчите обичат March of Empires и заради социалния елемент в играта - те постоянно разговарят, измислят стратегии заедно, формират съюзи, впускат се в битки и преодоляват трудности по пътя към победата.

“Освен красивите графики и интересни предизвикателства друг важен елемент за успеха на играта е, че тя е исторически акуратна”, каза Деян Тричков, гейм мениджър на March of Empires.

В различни етапи в играта можеш да минеш по стъпките на легендарни исторически личности, като Алфред Велики, Ричард Лъвското сърце, Чингис хан, Саладин, Жана д'Арк, Халфдан Рагнарсон, Ханибал, Сципион и други.

Играта се разработва и развива изцяло от екипа на “Геймлофт” в България, който се състои от 50 души.
“Всеки един влага много сърце в работата си и за нас означава много, че българска игра получава световно признание.

Подкрепата на българския талант на световната сцена беше и мотивацията ни

да потърсим партньорство с Нургюл Салимова веднага щом научихме за постиженията ”, каза още Тричков.

“Искахме да я подкрепим професионално и едновременно с това дадем вълнуваща възможност на нашите играчи да видят няколко демосесии от един от най-стратегическите умове в света”, добави той.

March of Empires стана официален спонсор на Нургюл през септември. Партньорството е с първоначален срок една година, с възможност да бъде удължено.

Играта ще спонсорира Нургюл всеки месец, а тя от своя страна ще се включи с няколко демосесии за играчите на March of Empires. Шахматистката ще получи и бижу уникат с логото на играта, изработено специално за нея.

Нургюл разказа в своя профил в Инстаграм, че се радва, че “Геймлофт” подкрепя развитието и че смята играта March of Empires за много интересно предизвикателство за всеки, който иска да развие умението да мисли с няколко хода пред опонентите си.

Тази година March of Empires стана партньор и на най-големия средновековен фестивал в Европа - Viagem Medieval в Португалия.

Фестивалът продължи 12 дни през август и събра над 700 000 посетители.

Компаниите, които кандидатстват за партньори, минават няколко кръга на подбор, докато стигнат до финалното одобрение от португалските организатори, като едно от условията е да могат да допринесат за развитието на историческото наследство.

Именно с това ги спечели и March of Empires - тя е преживяване, което съживява историята и я прави интересна и вълнуваща в настоящето.Тя дава възможност на играчите

да се потопят в тогавашната атмосфера и да изградят своя империя

Едновременно с това те влизат и в ролята на различни средновековни лидери и минават по стъпките на техните най-епични битки.

March of Empires спонсорира различни атракции на фестивала и беше представяна всяка вечер по време на най-голямата военноисторическа възстановка на събитието, в която участват стотици артисти на фона на музика и огнено зрелище.

Екипът на играта от своя страна пресъздаде специално за своите играчи исторически личности и битки, вдъхновени от фестивала. По този начин посетителите откриха начин да продължат епичното си средновековно пътешествие виртуално.

През 2024 г. March of Empires планира още големи кампании, между които партньорства с популярни личности и вълнуващи активации на ключови локации със средновековен контекст.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене