Подозират отмъщението на фамилията Берлускони зад раздялата на Джорджа Мелони

Снимката до публикацията в инстаграм, с която Мелони обяви край на връзката си с Джамбруно СНИМКА: Инстаграм

Тв канал на милиардера пусна аудиозапис, в който мъжът на премиера пита колежка журналистка ще участва ли в тройка

Италианският премиер Джорджа Мелони обяви чрез социалните медии, че се разделя с партньора си и баща на нейната дъщеря Андреа Джамбруно. Той е водещ на новинарско предаване в тв канала на Берлускони „Рете Куатро“.

„Моята връзка с Андреа Джамбруно, която продължи близо десет години, приключва тук. Благодаря му за прекрасните години, които прекарахме заедно, за трудностите, през които преминахме, и за това, че ми подари най-важното нещо в живота ми – нашата дъщеря Джиневра“, написа лидерката на партията „Италиански братя“. Тя поясни още, че пътищата с мъжа й са разделени още от време и че е дошъл моментът да си дадат сметка за това. „Ще защитавам това, което сме били, ще защитавам приятелството ни и ще защитавам на всяка цена едно 7-годишно момиче, което обича майка си и баща си, както аз не успях да обичам моя. Нямам друго какво да кажа за това. Всички онези, които са се надявали да ме отслабят, удряйки ме по дома, нека знаят, че колкото и капката да се надява да издяла камъка, камъкът си остава камък, а капката е само вода“, допълни още премиерът. Публикацията й в инстаграм беше харесана от милиардера Илон Мъск, с когото тя се срещна в премиерския дворец преди месеци.

Гневната публикация на Мелони идва ден, след като сатиричното тв предаване „Стриша ла нотиция“ (по негов модел е българското „Господари на ефира“) излъчи поредния запис на думи извън ефир на журналиста Андреа Джамбруно, с когото живее на семейни начала, но няма брак. За разлика от предишни записи, излъчени в предаването, в които той задява колежка и я пита „Защо не те срещнах по-рано?“, този път журналистът и водещ на токшоуто „Дневник от деня“ по „Рете Куатро“ кани директно колежка с думите: „Търсим трета участничка, правим тройка, ч...ла ли се? Ще влезеш ли в нашата работна група? Трябва да дадеш нещо в замяна.....може ли да си попипам.....Знаеш, че аз и ти си имаме афера, знае го цялата „Медиасет“ (медийната компания на Берлускони – бел.а.).

„Така, както осмива Джорджа Мелони годеникът й Джамбруно, на никого другиго в Италия не му се удава по този начин. Той е единственият, който прави истинска опозиция“, е само един от коментарите за Джамбруно, които изпълниха социалните мрежи.

Мнозина се питат обаче сега дали всичко това всъщност не е отмъщение със закъснител на фамилията Берлускони, собственик на канала, който излъчи компрометиращите аудиозаписи. С други думи, дали в случая става дума за приятелски огън по премиера от децата на покойния бивш лидер на „Форца Италия“, които са собственици на „Медиасет“. Главен редактор на сатиричното предаване „Стриша ла нотиция“ е Антонио Ричи и той казва, че взема напълно автономно решенията си какво да пуска и какво – не, в програмата си. Мнозина питат обаче кой точно му е сигнализирал за записа извън ефир на Джамбруно. Някои депутати път предполагат съществуването на евентуален заговор с цел да се спре израстването в кариерата на мъжа на Мелони. Трети пък коментират, че в крайна сметка премиерът се отървава от „воденичния си камък“, като се имат предвид многото гафове в миналото на бившия й вече мъж. Негови коментари по телевизията бяха определени като сексистки, но Мелони каза, че не може да търси сметка от журналиста Джамбруно как да се държи и че не трябва да питат нея за думите му.

Наблюдатели от ляво настроения вестник „Република“ определят последните записи на бившия мъж на премиера като „бомба, която избухва изведнъж...отвъд аспекта в личен план, има и такъв в политическата сфера. Това е двоен удар, който идва от семейната телевизия на основателя на дясноцентристките сили...тя третира като едно лике годеника на премиера на страна от Г-7. Подигравката може да има международни последствия“.

Предразсъдъците за имиджа не са без значение. Мелони работи в премиерския дворец по въпроса с Израел. Някои парламентаристи предполагат заговори срещу премиера, други виждат форма за натиск от „Медиасет“ срещу нея, която само допреди година казваше на Берлускони, че е „недосегаема откъм изнудване“. Най-спряганата версия обаче е маневра с цел удар по Джамбруно, който е главен герой в изкачването в компанията, която го направи водещ на токшоу, след като Мелони стана премиер.

От партията на Берлускони „Форца Италия“, чийто лидер сега е Антонио Таяни, обяснили на Мелони, че Антонио Ричи, шефът на „Стриша ла нотиция“, е „неконтролируем“ и не е обект на политически машинации. Даже напротив, ако някой беше казал на Ричи да атакува този или онзи, той би направил точно обратното. В миналото Ричи беше главният виновник за „оголването“ пред публиката и на други лидери, бивши съюзници на Берлускони. Всички помнят в Италия сатиричните атаки по бившия лидер на десния Национален съюз Джанфранко Фини и тогавашната му годеница Елизабета Тулиани.

„Мелони един ден ще разбере, че съм и направил услуга“, коментира пред медиите Антонио Ричи.

Според все още непотвърдени информации заради компрометиращите си записи извън ефир бившият партньор на Мелони е вече вън и от предаването „Дневник от деня“, което водеше до сега по телевизията на Берлускони. Компанията обяви, че трябва да прецени и дали той може да бъде уволнен заради нарушаване на етичния й кодекс.

Наблюдатели критикуват обаче и начина, по който премиерът обяви края си с Андреа Джамбруно. Според тях не може страстно застъпващата се на всички нива за традиционното семейство Джорджа Мелони да определя като „връзка“ десетгодишния си живот с един мъж, с когото има и дете.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Вики Терзийска отглежда салвия и розмарин в дома си
Христо Пъдев: Няма подготовка за това да си баща
НЛО над България? (Снимки)
Гала, бабата на Лора: Огромно щастие, а тежи само 2,920! (Обзор)
Димитър Бербатов по ханбок в Сеул (Снимки)

Напишете дума/думи за търсене