Есенни съвети за добро настроение

Снимка: Интернет

Какво трябва да направите през есента? Този въпрос сте си го задавали много пъти, нали? Е, аз ще ви дам поне 10 отговора на този въпрос.

1. Да обърнете внимание на училището. След стартирането на учебната година започват класни, входни, тестови и устни изпитвания и най-доброто, което можете да направите, е да се стегнете и да помислите за амбициите и оценките си.

2. Да се постараете да запазите доброто си настроение, защото без такова, ще ви бъде трудно да се преборите с есенната депресия. Това не е никак трудно, ако се запасите с красиви летни спомени, с покани за щури купони и разбира се, с верни приятели.

3. Да си напазарувате топли и готини дрешки. Сега е времето да се подсигурите с фешън дрешки и обувки, защото зимата не пита и идва повече от неусетно.

4. Да започнете да събирате пари. Може да ви изглежда доста далечен месец декември, но съвсем не е така особено когато става въпрос за спестяване на пари. Отсега трябва да си направите сметка какви са приходите и разходите ви, какво и на кого мислите да купите за Коледа и ще установите, че съвсем не е много времето.

5. Запазете си координатите на новите приятели, с които сте се запознали през лятото. Така, като се чувате, виждате или си пишете, ще си спамняте заедно летните купони и страсти и заедно ще чакате следващото още по-купонджийско лято.

6. Започнете да спортувате. Идва зима- сезон, в който се напълнява драстично и единственото спасение е фитнесът или спортът. Пък и здравият дух и здравото тяло са неразривно свързани.

7. Ограничете се от сладките, тестените и пържените храни. Тук съм сигурна, че ще реагирате остро и ще зададете въпроса :„Какво да ям тогава?". Отговорът е лесен. Всякакви варени и задушени храни, плодове и зеленчуци, печени деликатеси. Пък и така ще сме по-здрави!!!

8. Разхождайте се на открито. Особено за романтиците, това е приятно задължение. Да вървиш по пъстра пътека от листа, да гледаш залеза на слънцето... не е ли красиво?

9. Започнете някакъв кръжок или курс. Сега, когато денят става по-малък, всичките ви приятели са на училище и купони има само в петък и събота, какво ще правите? Със започването на такъв курс или кръжок хем си уплътнявате времето, хем се забавлявате, хем научавате нещо ново!!!

10. Станете по-организирани. За да успеете да съчетавате училището с кръжоците, приятелите, гаджето и купоните, ще трябва да сте по-организирани. За тази цел си записвайте всичко, което трябва да свършите и не поемайте ангажименти, за които нямате време или възможност да свършите.

Най-важното е да запазите усмивката и оптимизма си!
 

Ваня Сухарова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене