Каква е формулата за щастлива връзка?

Въпреки всички трепети и щастливи моменти, които носи любовта, тя може да бъде и изключително сложна. За учените обаче не е така - според тях, за да бъде една връзка щастлива, трябва само да се спазва определена формула.

Ежедневните малки моменти са това, което ни прави щастливи, показва проучване на Института за изледване на общественото мнение в Германия, цитирано от вестник "Ди Велт".

В проучването са участвали повече от 1600 човека на възраст над 16 години.

3/4 от запитаните искат да осъществяват плановете си с партньорите, да се разхождат или да отидат на излет.

2/3 обичат да закусват с половинките си или да излят на вечеря с тях.

За жените, взели участие в проучването, тези ежедневни неща се оказват по-важни дори от физическата близост. Мъжете обаче не смятат така - за тях прегръдките и сексът си остават водещи.

Ако 66% от силния пол посочват, че интимната близост е особено важна за една връзка, то само 54% от нежната половина на човечеството смятат така.

Споделеното мързелуване и чистене се намират на дъното в класацията за изграждане на една връзка.

Според запитаните подаръците не са доказателство за любов. Толерантността, подкрепата и "Обичам те" имат много по-голяма стойност.

Защо обаче не винаги всичко от посоченото успява да сработи? Голяма част от двойките не отделят достатъчно време, което да прекарат заедно. А с това се губи и усещането, че другият е необходим и обичан, казва хамбургският специалист Михаел Тил.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 двойки, оставили дири в любовната история
Марта Вачкова издаде моминско парти в цвят лавандула край морето
5 шокиращи сексуални тайни, които само една домашна помощница знае
Дебел унгарец стана хит на европейското
Какво кара различните зодии да изневеряват?

Напишете дума/думи за търсене