Как да ги стигнем французойките... по килограми

Карла Бруни винаги е нащрек какво яде

Представете си, във Франция само 10% от жените са с наднормено тегло. Достатъчно е да се разходите из улиците на Париж, за да се убедите колко са елегантни и стройни французойките. И ако срещнете някоя по-закръглена дама, бъдете сигурни, че е туристка - от Америка, Германия или Великобритания. Обяснението на този феномен се крие в богатите кулинарни традиции и културата на хранене.


Малки порции, но много удоволствие от храната

о Свежи продукти. В менюто им присъстват качествени плодове, зеленчуци, подправки, които придават вкус и са без излишни калории.

о Балансираност. На всяко хранене сервират разнообразие от плодове, зеленчуци, риба, месо, масло, зехтин, хляб. Френската диета е богата на полезни мазнини, а маргаринът и хидрогенизираните мазнини се избягват.
Не си мислете, че жените се лишават и от прочутите френски сирена. Да, малко са мазни, но бързо засищат и след тях дълго не се огладнява.

о Малки порции. Това е най-важното, което можем да "откраднем" от французите. Те си хапват всичко, дори десерти, но по малко. Изследване на университета в Пенсилвания показва, че в порциите в американските ресторанти са с 1/4 по-големи, отколкото във Франция и много по-мазни.

о Удоволствие от храната. Французите дъвчат бавно и за никъде не бързат. Концентрират се само върху насладата от яденето. Нали знаете, засища ни вкусът на храната, а не нейното количество. Парижанките обядват поне по два часа, но преди това изпиват чаша топла вода с лимон. И никога не се хранят пред телевизора.

о У дома е най-вкусно. 76% от французойките избират домашно приготвена храна, с по-малко сол, захар и консерванти.

о Живеят динамично. Франсетата ходят пеша, не само защото в старите градски центрове трудно се намира място за паркиране, но и защото това е добре за здравето и фигурата. Освен това гледат позитивно на живота.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лили Иванова подари букет от бели рози на Мариус Куркински
ТЕСТ: Споделяте ли прекалено  много за себе си?
Френски актриси обвиняват режисьори в сексуален тормоз
Журналист създаде инфлуенсърка с AI, 9 й предложиха романтична връзка
Ернестина Шинова и Андрей Слабаков станаха баба и дядо (Снимка)

Напишете дума/думи за търсене