Смазващата динамика на живота

Бени Салазар е прочут музикален продуцент, а Сали е неговата секретарка. На пръв поглед това е единствената връзка между тях, но двамата са оплетени в мрежа от чужди съдби - на хора, които са недоволни от себе си и това, което им се е случило.

Всяка глава в романа „Жестокото присъствие на времето" разказва за различен човек, в различна държава и в различен отрязък от времето. Внимателният читател обаче ще открие всеки от героите в разказа за следващия. Това, което обединява персонажите най-вече, е динамиката на живота, която може да се окаже смазваща.

Романът, носител на последната награда "Пулицър", излиза в България само година след като неговата авторка Дженифър Игън грабна най-престижния американски литературен приз.

"Жестокото присъствие на времето" безапелационно бе избран за книга на годината заради "сърцатото й белетристично любопитство към културната промяна на висока скорост" на авторката. И наистина действието в романа е толкова динамично, че читателят забравя да диша - сякаш е качен на скоростно влакче.

Според Дженифър книгата й разказва за това колко шокираща е промяната. Тя е била вдъхновена от легендарния роман на Марсел Пруст "По следите на изгубеното време", но при Игън "сюжетът е главоломен и стряскащ".

Дженифър Игън е родена през 1962 г. в Бруклин. Има четири романа и сборник с разкази, за които е отличена с Наградата на Американското общество на критиците, Пен/Фокнър за художествена литература и Наградата на нюйоркската обществена библиотека.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?

Напишете дума/думи за търсене