Колко се мразят Меси и Роналдо? Никога не са гласували другият да е №1

Лионел Меси и Кристиано Роналдо се мразят истински, показва техният вот през годините. Нито един път някой от тях не е поставил съперника си на първо място. Играчите имаха право да гласуват за “Златната топка” от 2010 до 2015 г., когато бе периодът на обединение с приза на ФИФА The Best.

След това от 2016 г. ФИФА The Best пак си е самостоятелна анкета.

През 2010 г. Меси не гласува, а тройката на Кристиано е Шави, Касияс и Снайдер. Следващата година Меси е за Шави, Иниеста и Агуеро, а Роналдо не гласува. Кристиано пропуска и вота през 2012 г., а аржентинецът за Иниеста, Шави и отново Агуеро.

2013 г. е първата, в която и двамата се засичат във вота. Тогава Меси е за Иниеста, Шави и Неймар. Португалецът залага на Фалкао, Бейл и Йозил. През следващата година тройката на аржентинеца е Ди Мария, Иниеста и Масчерано, а съперникът му залага на Рамос, Бейл и Бензема. Битката продължава и през следващата година със Суарес, Неймар и Иниеста за аржентинеца и Бензема, Джеймс и Бейл за португалеца.

В този период двамата доминират абсолютно наградата, като Меси е носител на “Златната топка” за 2010, 2011 и 2012 г., следват две за Кристиано и още една за Лионел през 2015 г.

След това идва и периодът на наградата на ФИФА. И през 2016 г. Меси вече подрежда Суарес, Неймар и Иниеста, а Кристиано - Бейл, Модрич и Рамос. Следващите тройки на двамата са Суарес, Иниеста и Неймар, и Модрич, Рамос и Марсело.

Меси е първият, който трепва в надпреварата. През 2018 г. слага Кристиано трети след Модрич и Мбапе. Португалецът обаче продължава враждата с Варан, Модрич и Гризман. През 2019 г. Лионел продължава с жестовете, като вече слага съперника си втори след Садио Мане, а трети е Де Йонг. Отговорът е Де Лихт, Де Йонг и Мбапе.

За първи и единствен път Кристиано Роналдо слага Меси в тройката си - на второ място през 2020 г. след Левандовски и пред Мбапе. Аржентинецът е за Неймар, Мбапе и Левандовски. 2021 г. е последната, в която и двамата гласуват, като португалецът е за Левандовски, Канте и Жоржиньо, а Меси две поредни години залага на Неймар, Мбапе и Бензема. През 2022 г. Кристиано не гласува. 

В този период двамата имат две първи места в крайното класиране за наградата, колкото и Роберт Левандовски. Един успех записва Лука Модрич. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Характеристики на 5-те вида лидери
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене