Кристофър Паолини превръща студентските си фантазии в бестселъри

Дългоочакваната премиера на четвъртата книга от тетралогията „Наследството" вече е на нашия пазар. В България дългоочакваната четвърта част от „Наследството" излиза на 9 ноември.

ИК „Хермес", с любезното съдействие на Националния клуб за фентъзи и хорър „Конан", кани всички фенове на Кристофър Паолини в Greenwich Book Center, където официално ще бъде представен международният хит „Наследството".

Нейният автор Кристофър Паолини е роден на 17 ноември 1983 г. в Южна Калифорния, в семейството на Кенет и Талита Паолини. Израства заедно със сестра си Анджела, като и двете деца се обучават вкъщи от своите родители.

Още от малък той обича да пише къси разкази и стихотворения, чест посетител на библиотеките е и чете невероятно много.

Идеята за „Ерагон" се ражда от юношеските му фантазии. Любовта на Кристофър към магичните истории го подтиква да напише такъв роман, какъвто би искал да прочете. Паолини е едва петнадесетгодишен, когато започва да пише „Ерагон". Това му отнема близо година, а докато я изглади и редактира, изтича още една.
Първото издание излиза през февруари 2002 г. чрез семейното издателство „Паолини Интърнешънъл". Отначало се продава само в техния град - Парадайз Вали, Монтана, но до края на годината Кристофър и цялото му семейство се занимават с представянето на книгата в библиотеки, книжарници и училища. Така те спечелват много фенове за драконката Сапфира и нейния малък ездач.

Но големият успех тепърва предстои. По време на своите обиколки младият Паолини се запознава с писателя Карл Хейсън, който представя „Ерагон" на своя издател Алфред А. Кнопфф, и през август 2003 г. „Рандъм Хаус" публикува книгата, която за много кратко време се превръща в бестселър, а деветнадесетгодишният Кристофър става световна знаменитост. В края на 2006 г. „Туентиът Сенчъри Фокс" пуска по екраните едноименния филм, който донася още повече слава на Паолини.

След продължителна обиколка за среща с почитателите си в САЩ и Великобритания, в края на 2004 г. Кристофър отново се връща към приключенията на Ерагон и Сапфира във втората книга от „Наследството" - „Първородният". Както и „Ерагон", и тя достига милионни тиражи и дълго време оглавява класациите на „Ню Йорк Таймс". Правата и за нея са продадени в над 50 държави.

 В началото на 2007 г., като се залавя с писането на третия роман, авторът си дава сметка, че за убедителното развиване на сложната фабула и по-плътното изграждане на образите на героите няма да му стигне само един том. Така започнатата трилогия „Наследството" прераства в тетралогия.

 Водено от желанието си да откликне на огромния читателски интерес, издателство „Рандъм Хаус Чилдрънс Букс", САЩ, отпечатва третия том „Бризингър" в 2,5 милиона екземпляра - най-големият начален тираж в историята на издателството. Заедно с печатното издание в САЩ е пусната в продажба и аудиоверсия. Книгата излиза едновременно в САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Сингапур и Великобритания.
Появата на „Бризингър" на пазара е истинско събитие.

В САЩ в 2500 книжарници, декорирани в съответствие с атмосферата на романа, се провеждат среднощни партита.  Продажбите за първия ден - 550 000 екземпляра - са също рекорд за „Рандъм Хаус Чилдрънс Букс" за еднодневна продажба на тяхно заглавие.

Сред многото награди, с които е отличен романът „Бризингър", са: наградата на Ю Ес Ей Тудей „Ноутабъл Бук" за 2008 г. и наградата на „Амазон" „Най-добра книга за годината - 2008".
В България третата част от „Наследството" беше отличена още преди излизането й на нашия пазар. На церемонията по връчване на осмите годишни награди на Националния клуб за фентъзи и хорър „Конан" „Бризингър" грабна приза в категорията „Международен хит на 2008 г.".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене