Хитринки при лошо време

Снимка: Интернет

Шизофренично време, лавиращи стойности на температурите и бързо променящо се настроение... Познато, а?! Даааааа, такова е времето през октомври-ноември, когато нито е есен, нито е зима. С една дума-шантаво! Само не мога да си обясня защо народът си е измислил наименование на прехода между лятото и есента- т.н. „циганско лято", пък не е измислено нещо за периода между сибирският студ и меката есен. Но, както и да е...ще продължавам да не знам . За сметка на това пък знам как да се справя с тези безумни прищевки на времето, което не знае облачно ли е или слънчево, снеговито или дъждовно е. И за да не изглеждам голям егоист, ще споделя малките си женски хитринки с теб.

Макар времето навън да изглежда меко и слънчево, пъхни в чантата си един чадър, ако не си любител на размазания грим, мокрите дрехи и падналата прическа. На време и на мъж вяра не можеш да имаш!

Носи по-тънка блузка и по-дебело яке. В случай, че ти стане горещо, сваляш якето и си в „крак" с времето.

Друг вариант е да носиш блузки от по две части - потниче или бюстие с ръкави. Не са по-скъпи от другите блузи, но пък са по-практични. Когато решиш, че горната част ти идва в повече, свали я. Хем секси, хем практично, хем удобно!
Не прекалявай с грима, особено с тъмния такъв. По-добре по-естествени и малко изразени очи, отколкото тъмни следи от дъжд и сълзи по цялото лице. Алтернативен вариант е водоустойчивият грим, макар да е по-скъп.

За завършек бих цитирала една сентенция, която гласи: „Няма нищо по-хубаво / и романтично- бих допълнила аз / от лошото време". Затова прегледай горепосочените съвети и излез на разходка. А ако си с половинка, още по-добре. Наслаждавайте се на нежните слънчеви милувки, на вятъра в косите или разходката под дъжда. А ако точно днес е завалял сняг, дайте порив на децата във вас- направете си снежен човек, организирайте си бой със снежни топки или се овъргаляйте в снега. Любовта е способна да преобрази всяка прищявка на времето в романтичен ефект. Просто се оставете тя да ви води!

Ваня Сухарова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене