Ели Скорчева снима "Уроците на Блага" без капка грим, само с крем на лицето

ЕЛИ СКОРЧЕВА

На 18 ноември започва 37-ото издание на Киномания

"Играя във филма по крем. Нямам дори фон дьо тен или друг маркиращ продукт. Излизах пред камера след баня по крем. Аз съм много повече Блага, отколкото себе си", каза Ели Скорчева на официалната пресконференция на тазгодишното 37-о издание на Киномания. 

Тя обясни, че Бог я е надарил с качеството да "създава героя" и да влиза в образа му. Самата тя го нарича "контролирана шизофрения". 

Актрисата е в главната роля на Блага във филма на Стефан Командарев "Уроците на Блага", чиято премиера е именно по време на събитието - на 16 ноември от 19,00 ч в Зала 1 на НДК.

Хърмина Азарян и Ели Скорчева
Снимка: "24 часа"
Хърмина Азарян и Ели Скорчева Снимка: "24 часа"
Филмът вече спечели редица отличия на международни фестивали, сред които "Кристален глобус" в Карлови Вари и голямата награда на журито на Festa del Cinema di Roma. Продукцията е и българското предложение за "Оскар".

Киномания започва на 16 ноември и ще продължи до 3 декември 2023 г. По време на изданието премиерно ще се излъчат високооценени от престижните кинофестивали по цял свят продукции като "Клети създания" на Йоргос Лантимос, който спечели отличието на кинолитературния фестивал "Синелибри" тази година. В международно жури бе и холивудският актьор Уилям Болдуин. 

От 18 до 30 ноември е и фестивалът на френското кино. Тогава зрителите могат да гледат наградения със "Златна палма" в Кан "Анатомия на едно падане" на режисьора Жюстин Трие, "Фаворитката на краля" на Жан дю Бари, както и най-новата екранна версия на "Тримата мускетари: Д'артанян" на френския режисьор Мартен Бурбулон.

На Киномания ще се излъчат продукции от всякакъв жанр - хитови заглавия, златни класики, детско кино, кулинарни и музикални филми, автобиографични и документални прожекции. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 минути смях повдигат имунитета
Кога една връзка е безнадежден случай?
Тайните оръжия на доброто първо впечатление
Костов и неговите пристрастия извън страстта му към “24 часа”

Напишете дума/думи за търсене