Булчинската рокля на Силвия Лулчева разгаря любов и омраза в Сатирата

Силвия Лулчева и Петър Калчев в сцена от постановката

Актрисата все едно не играе пред публика, а преживява сама превратностите на живота

Експлозивно представление предлага Сатиричният театър в разгара на полусезона. Майсторът на зрелищните сцени Съни Сънински режисира пиесата на немския автор Щефан Фьогел “Булчинската рокля” с участието само на четирима актьори.

Те поддържат интригата на взаимното неразбирателство между персонажите в бясно темпо, насищайки срещите им с изненади, гафове, еротика и… шум на пари.

Главно действащо лице се оказва една красива булчинска рокля, купена за 8000 евро. Тя скарва току-що оженените Силвия Лулчева и Петър Калчев, след като той не може да преглътне умопомрачителната сума и в яростта си пуска роклята в интернет за продажба от 1 долар. Купува я Полин Лалова. Следват разминавания в информациите при новобрачните и в семейството на Полин и Мартин Каров. Историята тече с планини от гримаси в цялата емоционална гама.

Петър Калчев, Полин Лалова, Силвия Лулчева и Мартин Каров (от ляво на дясно) в спектакъла “Булчинската рокля”
Петър Калчев, Полин Лалова, Силвия Лулчева и Мартин Каров (от ляво на дясно) в спектакъла “Булчинската рокля”

Звездата на Сатирата Силвия Лулчева е страхотна в реакциите си на обидите от страна на младоженеца Петър Калчев, на мъката от разпадането на щастието, на разочарованието от меркантилизма му. Тя е толкова органична в чувствата си, че все едно не играе пред публика, а преживява сама в превратностите на живота.

В емоциите на сцената не изостава Полин Лалова, настройвайки миловидното си личице в бездна от лукавство, радост от придобивката на роклята, отдръпване от мъжа си Мартин Каров заради липсата на поддръжка. Петър Калчев е неизтощим в динамиката на сцените, превръщайки загубите на пари и чувства в безкрайна поредица от инициативи и решения.

Силвия Лулчева облича булчинска рокля в новото представление.
Силвия Лулчева облича булчинска рокля в новото представление.

Представлението завършва с изненадващ и непредвидим финал, преди който режисьорът Сънински предлага измислици на страхотното си въображение, които вдигат скандиращата с овации публика на крака. Сценограф на минималистичната сцена е Никола Тороманов, костюмите са работа на Свила Величкова.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 трика, за които косата ще ни благодари
Подкаст: Донка Ангъчева сяда пред пианото на 5 г., на 10 свири с Пловдивската филхармония
5 минути смях повдигат имунитета
Кога една връзка е безнадежден случай?
Тайните оръжия на доброто първо впечатление

Напишете дума/думи за търсене