“Синият” талисман Джими отиде в небесния сектор “Б”

Славчо Василев - Джими, в един от паметните му мигове като фен на "Левски".

Емблематичният фен на “Левски” Славчо Василев-Джими, който си бе заслужил статут на талисман на “сините”, се пресели в небесния сектор “Б”.

Джими Гуменката е починал в събота (11 ноември) на 68 години в апартамент в столичния квартал “Дружба”.

Дни по-рано “24 часа” разказа в “168 истории” за кошмарните преживявания на Джими, който спи на гол под в гол апартамент и разчита на съседите си, за да не умре от глад и студ. Налегнат от различни болести, без пенсия и без роднини, на които може да разчита. След статията, в петък Джими е бил посетен от представители на социалните служби. Време за реакция и спасение не е имало. Той е починал в 12 часа на следващия ден.

Джими позира със съботен брой на “24 часа” от 2019 г.,  след като тогава вестникът опроверга слух за внезапната му смърт, разпространен от спортни сайтове.
Джими позира със съботен брой на “24 часа” от 2019 г., след като тогава вестникът опроверга слух за внезапната му смърт, разпространен от спортни сайтове.

Славчо израства в пансион, след като твърде рано остава без майка, а по времето на социализма влиза в отбора на онези извънсистемни играчи, които всячески се опитват да се опълчат на господстващия строй. Точно такива момчета са добре дошли на “Герена”, а на младия Славчо не му трябва много да превърне интереса към футбола в своя основна страст. Навремето се хвали, че е получил фланелка на националния отбор лично от Георги Аспарухов-Гунди и че е приятел с почти всички легенди на “сините”. Само на едно място беше сигурно, че може да бъде открит - на “Герена”. Сигурно най-щастливият ден в живота му е, когато му предлагат да разнася носилката на “Герена”.

Другите фенове някак естествено заобичат Джими Гуменката и го провъзгласяват за талисман на “Левски”. Прякорът му се ражда от само себе си, тъй като Джими зиме и лете ходеше с окъсани гуменки. С тях играеше и футбол на асфалта в двора на Техникума по обществено хранене в близост до Лъвов мост. Част от фолклора на домакински мачове на “Левски” бе свързан с подвиквания към държащия носилката Славчо, ако на нея се е озовал противников играч: “Джими, изпусни го”.

Славчо Василев (отпред) в ролята си на носач на носилка за контузени футболисти.
Славчо Василев (отпред) в ролята си на носач на носилка за контузени футболисти.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене