Продават на търг ризата на Принс от Purple Rain и други негови вещи

Принс КАДЪР: Ютуб/The Codfather

Почитателите на Принс, който беше известен почти толкова с екстравагантните си тоалети, колкото и с хитовете си, ще имат възможност да наддават за част от разкошния гардероб на покойния музикант на онлайн търг тази седмица, съобщава Асошиейтед прес, пише БТА.

Колекцията, включваща повече от 200 предмета, е събрана от френски колекционер, който първоначално се е надявал да открие музей в чест на музиканта, но по-късно се е отказал от този план, според бостънската аукционната къща „Окшън", която ръководи продажбите.

Колекционерът се е свързал с лица, които са работили в тясно сътрудничество с Принс, за да събере предметите, тъй като е вярвал, че определящият тенденциите артист, който почина през 2016 г., е бил не само музикален виртуоз, но и модна икона, съобщават от аукционната къща.

Един от акцентите на търга е пищната бяла риза с жабо, носена от Принс по време на изпълнението на песента Purple Rain на Американските музикални награди през 1985 г. Аукционната къща оценява стойността ѝ на 15 000 долара.

Според Боби Ливингстън от „Окшън" търгът проследява еволюцията на Принс в музиката и модата от ерата на Purple Rain до смъртта му.

На търга се предлага и костюмът на Принс от филма Under the Cherry Moon („Под черешовата луна") от 1986 г., с който той дебютира и като режисьор. Аукционната къща оценява костюма на 45 000 долара.

Сред другите предмети на търга са чифт сини ботуши с висок ток от турнето Act I, оценени на 20 000 долара, специално изработен златен сценичен костюм с любовни символи, оценен на 10 000 долара, синя негова китара Schecter „Cloud", оценена на 4 000 долара и шапка с верижка.

В допълнение към модата този търг включва оригинални полароидни фотографии, мастъркасети на хитови албуми и официална документация за неговите филми и музикални клипове.

Наддаването за търга приключва в четвъртък.

По-рано тази година родният щат на Принс - Минесота, го почете, като преименува на негово име участък от магистрала, който минава покрай дома му в Пейсли парк. Мастилото, с което губернаторът подписа законопроекта за преименуването, беше лилаво - знаковият цвят на Принс. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Класация на либидото на всяка зодия
Брад Пит ще участва в нов филм за Формула 1
Вашият най-досаден навик, когато сте във връзка, базиран на зодията ви - втора част
Шакира: Не съм готова за сериозна връзка
Валери Григоров и Мария Бакалова са разделени?

Напишете дума/думи за търсене