Новак Джокович почерпи мениджъра си за раздяла и обяви: Всички искат скалпа ми

Новак Джокович се опитва да дирижира публиката, която съвсем обяснимо подкрепяше италианския му съперник. 

СНИМКА: РОЙТЕРС

Докато Новак Джокович бе на корта в “Пала Алпирут” и се бореше с Яник Синер и италианската публика, в социалните мрежи се появи любопитна снимка.

На маса в ресторант сърбинът бе в компанията на мениджъра Едоардо Арталди, неговата партньорка Елена Капеларо, Горан Иванишевич и останалите от екипа си.

Под кадъра водачът в световната ранглиста по тенис благодари на вече бившите си агенти за всичко, което са направили за него. Носителят на рекордните 24 титли от “Големият шлем” се раздели с Едоардо и Елена, които бяха с него от 2009 г. и споделиха всичките му успехи.

За пробив в отношенията им се заговори още в началото на сезона, когато на някои от турнирите Джокович буквално изгони Арталди от ложата си край корта.

Въпросната снимка е правена преди мача на Новак със звездата на Италия в Торино, където тази седмица са финалите на АТП. Талантът от Южен Тирол игра почти на върха на възможностите си и спечели 7:5, 6:7 (5:7), 7:6 (7:2) под непрекъснатия рев на публиката в “Пала Алпитур”. Така познатият и на българските зрители двукратен шампион от Sofia Open прекъсна серията от 19 поредни победи на Новак Джокович. Водачът в световната ранглиста допусна първата си загуба от 121 дни. За последно сърбинът отстъпи на Карлос Алкарас (Исп) на финала на “Уимбълдън” и отново пропусна възможността да влезе в историята с титли от четирите турнира от “Големият шлем” в един сезон.

“Всеки иска да ме победи. С когото да играя, той е двойно по-мотивиран, като види, че аз съм от другата страна на мрежата. Но за мен това не е проблем. Всеки иска моя скалп и този път Яник го взе. Мисля, че основната разлика бе във важните точки, защото той игра по-смело. Заслужаваше да победи, тъй като в тези ситуации аз не бях достатъчно агресивен”, сподели Джокович. За да се класира на полуфинал в Торино, той задължително трябва да бие Хуберт Хуркач (Пол), който замени контузения Стефанос Циципас (Гър).

“Тази победа означава много за мен. Да спечеля срещу човек с 24 титли от “Големият шлем”, е един от върховете в моята кариера”, каза Синер. През този сезон той вече има 59 победи и това е рекорд за италиански тенисист в модерната ера на този спорт. 10 от успехите му са срещу съперници от топ 10 на ранглистата. Яник отстрани №1 в света за втори път от началото на годината, след като го направи и срещу Алкарас на полуфинал на “Мастърс 1000” в Маями.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какво става с очите, ако гледаме 3 часа на ден в екран
Великденски вицове и смешки
Има ли връзка между Христос и египетските пирамиди?
Христос воскресе, скъпи читатели!
Честито Възкресение Христово!

Напишете дума/думи за търсене