"Внезапна зора" разкрива тайни от Изтока

„Внезапна зора" на Горан Пауъл е необикновена книга, съчетала история, легенди и мистика, за да уплътни знанието ни за Изтока, философията Дзен и символиката на бойните изкуства.

„Внезапна зора" ни пренася в 507 година, когато млад индиец от кастата на воините решава да наруши семейната традиция и да потърси пътя към истината и мъдростта. Той приема името Бодхидхарма, a в Китай става известен като Да Мо. Прекосява Хималаите и р. Яндзъ, популяризира будизма в китайските земи и утвърждава храма Шаолин като родно място на Дзен и бойните изкуства.

Горан Пауъл е роден през 1965 г., понастоящем живее със семейството си в Лондон. Практикува бойни изкуства от трийсет и пет години и притежава 4-ти дан в Годжу-рю карате. Писателската му кариера стартира през 1991 г., когато поема функциите на копирайтър (впоследствие и творчески директор) в престижна рекламна агенция. Първата му книга носи красноречивото заглавие „Да събудиш дракони", излиза през 2006 г. и светкавично се превръща в бестселър в своя жанр.

Романът „Внезапна зора" е удостоен с три награди и вече е основа на любопитен филмов сценарий.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене