Иззеха имущество на собственици на „Hugo Boss” за 65 милиона евро

Миланската финансова полиция иззе имущество на семейство Марцото, което е собственик на модната империя „Hugo Boss", на обща стойност 65 милиона евро, пише trud.bg.

Сред конфискуваните имоти на фамилията е замък от XV век край Виченца с 50 стаи, който е бил семеен дом в продължение на 60 години. Около него има градина и гора, а пътеката към входа е с лимонови дървета и над 100 статуи.

Иззети са още вила в алпийския курорт Кортина д'Ампецо с 25 стаи и жилища в Рим и Милано.

Причината за „глобата" са 6 души от фамилията и 7 нейни сътрудници, които са обвинени в укриване на печалба от 200 милиона евро

при продажбата през 2007 г. на „Валентино фешън груп". За сделката на стойност 2,6 милиарда евро дължимият данък върху печалбата на „Марцото" е бил 65 милиона евро.

Според разследващите измамата е осъществена, като италианската фамилия регистрирала фирма в Люксембург, чрез която направила продажбата на новия собственик - британската инвестиционна група „Пермира". Но данък в Италия не бил платен, макар това да е задължително, след като централата на Марцото се намира в страната.

Адвокатите на семейната фирма нарекоха обвиненията „съвършено безпочвени". Те казаха, че данък е платен в Люксембург и по този начин той е останал в Евро Съюза.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене