Емилия Каменова с книга за писатели

Книгата проследява онези често премълчавани изживявания, съпътстващи личния живот на писателя и откриваеми като нюанси и детайли в неговите книги.

Интимните вълнения на Иван Вазов, дневниците на писатели като Светослав Миларов, Кирил Христов и Николай Хайтов, за които може да последва смъртна присъда, гръмогласен скандал или докосване до сагата на поредното българско поколение, са едно документално повествование за съдбата на твореца, разкриващо и литературната панорама, и духа на времето.

Обхванатият период е от граничните години на Освобождението до съвременността. Заедно с автори, намерили своето място в Канона, други - приживе радващи се на голяма популярност, се разкриват и най-нови имена, които отстояват мястото си под литературното небе. Всички изпитват своите страсти и неволи и всички желаят да бъдат познати и признати.

Емилия Каменова е автор на книгите „Довиждане", „Портрет за наследници", „Тази преходност - животът", „Царски времена" и др. Публикувала е над 500 статии в периодичния печат, литературни издания и сборници. Водила е рубриката „Книга от витрината" по БНТ.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене