Духът на Гунди възкръсна, вижте какво направиха Иван и Андрей

Актьорът Павел Иванов възкресява "синята" легенда
Снимки: Юлиян Савчев

Иван Христов влезе в ролята на Георги Аспарухов

Духът на Гунди възкръсна на стадион "Раковски" чрез скандиранията на феновете на "Левски". Техните гласове са записани за филма, който разказва живота на Георги Аспарухов - "Гунди - легенда за любовта". По този начин присъстващите ще останат в историята с почитането на "синята светиня".

Събитието бе организирано от продуцентите на филма - Иван Христов и Андрей Арнаудов. Преди записите те и актьорът, който влиза в ролята на Гунди - Павел Иванов, отделиха време за присъстващите.

"Нямате представа с какво притеснение говоря пред вас. Благодаря ви, че сте тук. Звучите респектиращо и убедително. Само "Левски"!", емоционален бе Павел Иванов.

Гаджев показа трикове с топката
Гаджев показа трикове с топката

Специален гост бе бившият капитан на "Левски" Владимир Гаджев. Халфът също се снима и разговаря с привържениците на клуба. Преди записите да започнат, имаше минута мълчание за бившия треньор в "Левски" Бисер Хаздай, който почина внезапно същия ден.

Павел Иванов и актрисата, която влиза в ролята на Величка Маркова - Александра Симеонова, се присъединиха към феновете за скандиранията. По трибуните имаше не малко привърженици и деца, които не са имали възможността да гледат Аспарухов. Това не попречи да възкресят духа на 60-те години и вечната любов към Гунди. С насоките на продуцентите публиката се върна към най-паметните мачове на Гунди. Един от тях е победата над ЦСКА със 7:2. Включва срещи от престоя му в "Ботев" (Пд), от младежките му години и с българския национален отбор.

Иван напътства привържениците
Иван напътства привържениците

Продуцентът Иван Христов през цялото време даваше напътствия на публиката какви неща трябва да скандират. При головите положения Иван влизаше в ролята на Гунди.

"Пазете се от Гунди в последните секунди", е един от емблематичните изрази на "сините" фенове. Оживя и 52 години след смъртта на легендата.

Актьорите, изиграли Гунди и Лита, на трибуните
Актьорите, изиграли Гунди и Лита, на трибуните

Водещият си свали якето на студа, тичаше и се правеше, че отиграва положенията. Феновете хвърлиха футболна топка към Иван, но той я подаде на Гаджев. Бившият футболист на "Левски" направи няколко трика с нея, преди да я върне на трибуните.

Самият Иван получаваше инструкции от режисьора на филма Димитър Димитров. Забеляза се, че режисьорът държи на детайлите. Феновете се радваха всеки път когато е удовлетворен, скандирайки "Митко е доволен".

Феновете се върнаха в 60-те години на XX век
Феновете се върнаха в 60-те години на XX век

Феновете на "Левски" отново изразиха позицията си срещу БФС. Няколко пъти скандираха "оставка", като използваха и нецензурни думи към Борислав Михайлов, Йордан Лечков и Емил Костадинов.

След записите феновете получиха награди, снимки и автографи. Студеното време не можа да спре любовта към Гунди. Това беше последният снимачен ден на филма, който ще излезе през 2024 г.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Храната, която топи мазнините на корема
Най-странните фетиши в секса
Училищни конфликти – съвети за родители
АББА проправя пътя на шведската музика на международната сцена
Рейки – енергията, която лекува

Напишете дума/думи за търсене