Хасан и Ибрахим с нов голям успех, попаднаха в топ 10 на света

Младите клавирни виртуози от години трупат успехи на международната сцена

Снимка: Личен архив

Близнаците музиканти с престижен успех на конкурс във Франция 

Хасан и Ибрахим са в топ 10 на най-добрите пианисти в света!

Клавирните виртуози бяха избрани сред най-добрите на престижния музикален конкурс Etoiles du piano във френския град Рубе.

Близнаците от Шумен намериха място в призовата десетка в конкуренцията на над 350 участници от четири континента - Европа, Азия, Северна Америка и Австралия.

"Синовете ми казват, че за тях е важна единствено победата, не признават дори и второто място. Но избирането и на двамата в топ 10 на такъв международен конкурс е признание, че се справят отлично. Всяка музикална надпревара за тях е стъпка и опит към световния връх, който един ден ще достигнат", коментира пред "България Днес" Денис Игнатов, баща на близнаците, които смайват планетата с музиката си.

Родителят е горд, че синовете му са заложили на изпълнения на българска класическа музика, в частност Панчо Владигеров, която силно е развълнувала публиката с ритмичността си.

Конкурсът в Рубе е създаден през 2017 г. Участниците са на възраст от 18 до 30 години, като те трябва да са студенти в консерватория или да имат завършено музикално училище със специалност пиано. Хасан и Ибрахим са сред отличниците на музикалната консерватория в нидерландския град Маастрихт.

Ангажиментите за близнаците продължават, тъй като другата седмица започва турнето им в България. Първият концерт ще бъде в Ямбол на 30 ноември. Следват изяви в Шумен (1 декември), Сливен (4 декември) и Плевен (5 декември).

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене