Създадоха напитка, която може да сложи край на махмурлука завинаги

Алкохол. Снимка: Пиксбей

Първата по рода си напитка, която обещава да ви отрезви за един час и да предотврати махмурлука, ще е на пазара навреме за Коледа.

Safety Shot, създадена в сътрудничество с лекар от Флорида, твърди, че е "първата патентована напитка на Земята", която потушава махмурлука, като намалява наполовина съдържанието на алкохол в кръвта само за 30 минути.

Според уелнес фирмата, която стои зад нея, това драстично намалява усещането за опиянение - включително липсата на фокус и бавните движения, както и махмурлука.

Все още не е напълно ясно какво точно съдържа напитката, въпреки че на уебсайта ѝ са изброени витамини и ноотропи - съединения, които подобряват когнитивния фокус.

Твърди се, че напитката, която се консумира веднага след приключване на алкохолната сесия, помага за ускоряване на разграждането на алкохола в кръвта, като същевременно образува защитен щит около стомашната стена, ограничавайки количеството, което се абсорбира.

Това, от своя страна, ограничава въздействието на алкохола върху централната нервна система, която се депресира, когато алкохолът попадне в организма, като се свързва с невротрансмитери, които потискат комуникацията. Именно това води до забавяне на мозъчната дейност, което води до лошо познание, трудности с равновесието и проблеми с говора.

Според уебсайта на марката Safety Shot възстановява дейността на централната нервна система, което ви позволява да мислите по-ясно. Твърди се, че "обширната комбинация от минерали и съставки" на продукта намалява дехидратацията.

Проучване на продукта, публикувано миналия месец, оценява доброволци, на които е сервиран алкохол в продължение на един час и след това са помолени да спрат.

Съдържанието на алкохол в кръвта на участниците е било измерено с помощта на алкотест, след което те са били помолени да изпият 170 милилитра Safety Shot.

Изследователите установяват, че участниците, които са пили Safety Shot, са намалили кръвната си захар седем пъти по-бързо от контролната група.

Д-р Глин Уилсън, главен научен ръководител по безопасността на Safety Shot, заяви: "Резултатите от това проучване с доброволци ясно показват, че Safety Shot намалява съдържанието на алкохол в кръвта на статистически значимо ниво и го прави много по-бързо от това на хората, които не са пили Safety Shot."

Изследователите обаче също така заявиха, че проучването е било малко, но в момента се провежда друго по-качествено проучване.

Компанията също така планира да разработи по-концентрирана версия на формулата, отпускана по лекарско предписание, която да се използва като продукт за детоксикация при алкохолно отравяне.

Брайън Джон, главен изпълнителен директор на Safety Shot, заяви: "Убедени сме, че Safety Shot ще се превърне в хитов продукт, който ще създаде нова категория в производството на напитки", пише Вести.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Характеристики на 5-те вида лидери
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене