Нощната премиера на ARTeFACT събра почитатели на съвременния танц

Най-новата продукция на Derida Dance - мултимедийният танцов пърформанс ARTeFACT, събра любители и професионалисти, изкушени от съвременните танцови изкуства.

Макар и в късните часове на нощта, местата за дългоочакваната премиера бяха изчерпани дни преди представлението.

Нощният спектакъл ще се играе и занапред в новото пространство на Derida Dance Center на бул. Сливница 245, като следващото е насрочено за 16 ноември (петък) от 23 ч.

В публиката на танцовото събитие можеше да бъдат забелязани едни от най-добрите театрални критици в България, а също и Мона Бърман, майка на новата американска посланичка.
Мона Бърман сподели вълнението си след мултимедийния пърформънс. „Много ми хареса! Това е едно от най-добрите танцови представления, които съм гледала!", отсече тя. Г-жа Бърман прояви специален интерес към танцьора - изключителната Джънгин Лий, и към автора на музиката Иван Шопов, като пожела да научи повече за тяхната работа.

ARTeFACT е мултимедиен танцов пърформанс, насочен към стремежа за формиране на нова идентичност чрез преодоляване на социални и културни граници. Той е резултат от специфичното светоусещане на съвременния артист-номад и травматичния му опит в процеса на търсене на възможности да бъде създател, а не продукт, в глобализирания свят. Умелата интеракция между визуална среда, звук и тяло позволява зрителят да се фокусира върху отделни етапи от действието и сам да създаде своето автентично преживяване.

Концепцията и хореографията са дело на Живко Желязков, а заедно с него в експерименталното изследване се впускат танцьорът Джънгин Лий от Южна Корея, визуалният артист Албена Баева и продуктивният музикант Иван Шопов, известен с псевдонимите Balkansky и Cooh.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене