Ето как Кирил Искренов се превръща в най-тежкия българин

Кирил Искренов, най-тежкият българин, наскоро е ударил 300 кила. За първи път той разказа своята драматична история, като за разлика от повечето хора с неговото тегло, обвини за уникалните си килограми не външни обстоятелства, а самия себе си.

Искренов е бивш футболист, но катастрофа преобръща съдбата му, когато е съвсем млад. При ПТП-то той чупи тежко крак и се налага раздялата му със спорта да е завинаги. Подаващият надежди футболист се прекфалифицира в директор на болницата в Радомир. И именно на този пост започват угощения, които в залагат фундамента на бъдещия му статут - най-тежкия българин.

За Искренов това не е непременно отрицателна класация, защото той в момента работи над себе си и е свалил около 20 кила. В началото обаче след като в района, където работи, следват една след друга богати софри с мръвки от прясно заклани домашни животни, поливани обилно и с домашна ракия и вино, той качва първо 150 килограма, но така и не отказва поканите за пируване. 

 "В един момент вече бях наддал много. Нямах нищо общо с младежа, който щеше да стане футболна звезда", прави равносметка Искренов пред "Нова тв". И точно тогава му се случва ново премеждие. От наднорменото тегло той развива сънна апнея и често заспива зад волана. При едно такова заспиване, докато шофира, колата на ексфутболиста изхвърча от пътя и той отново чупи крака си на същото място. 

Тогава започва истинският кошмар. За няколко месеца той е напълно обездвижен и по думите му метаболизмът му се променя тотално. Почти светкавично той стига 200 килограма и много трудно започва да пътува дори с автобус. "Заемах две седалки и пак ми беше тясно", споделя Искренов. 

Боледуването му от COVID пък вече изиграва най-голяма роля за това да оглави класацията за най-дебелите нашенци. "Една година не излязох от къщи. Прекарвах цялото време в леглото. И от това огромно обездвижване станах това, което съм сега", разказва той.

"Но аз съм виновен, защото подходих безотговорно към здравето си", признава 300-килограмовият нашенец. За съжаление той продължава да е изкушаван към хапка-пийка от многобройните си приятели и роднини. "За мен сега най-важно е семейството. Внуците ми, грижа се за тях, с каквото мога", казва той. 

Здравето му обаче изненадващо е перфектно, без да се брои "нормалният" за теглото му диабет. "Докторите са в шок, очакват да видят развалина, а кръвното ми е като на пилот - 120 на 60", хвали се Кирил Искренов. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене