100 бона за Азис по Коледа

*Чалгата заработва колосални суми на празниците

*Галена ще пее в заведението на мъжа си, Преслава май ще изкара празниците със семейството

Колосални суми ще прибират най-популярните чалга изпълнители у нас - Азис и Тони Староро. Ромският славей и човекът глас ще потвърдят максимата, че ден година храна. Или в случая два дни - Коледа и Нова година.

Доайените в попфолк средите ще се скъсат от пеене покрай празниците, но в банковите им сметки ще влязат толкова тлъсти пачки, колкото един средностатистически българин не може да изкара с труд и пот на челото за цяла година. Но който си го може, го може, е казал класикът. И е прав!

Както всяка година хонорарите на изпълнителите са доста завишени за Коледа и Нова година, защото певците и певиците трябва да се откажат да празнуват с близките и семействата си, за да веселят народа. А на фона на нарастващата инфлация най-вървежните в музикалните среди вдигат още повече възнагражденията си.

Навръх Коледа - 25 декември, Азис ще има едно участие, от което ще спечели 5-цифрена сума. Хонорарът на костинбродския славей е точно 25 бона. За Нова година кралят на фолка ще изкара още повече. Той има 2 заявени участия - или иначе казано - ще работи четири часа, тъй като обикновено едно излизане на сцената трае около 120 минути. А всяка своя изява на 31 декември Азис прибира по 35 бона.

Азис има най-големия хонорар в чалга средите
Азис има най-големия хонорар в чалга средите

Разбира се, че певецът отдавна е договорил личните си условия. Традиционно ромският славей избягва да пътува извън София и си урежда участия в столицата. Преди настъпването на Новата година кралят на попфолка у нас ще пее в заведението на популярния от "Игри на волята" Мартин Елвиса. Кувертите започват от 500 лв. на човек, така че няма да е проблем да се плати умопомрачителният хонорар на изпълнителя.

Няколко часа по-късно Азис ще отскочи до чалготека в центъра на София. Така приблизително, по-груби сметки, банковата сметка на ромския славей ще набъбне с едни 100 бона за двата празника.

Същата е ситуацията и с Тони Стораро. Човекът глас не пропуска възможност да захлеби яко в празничните дни. Стораро-старши взема по-малко пари от колегата си, но ще се натовари с повече изяви. И така и той ще стигне кота минимум 100-150 бона покрай празниците.

Тони Стораро от години не се спира и постоянно пее
Тони Стораро от години не се спира и постоянно пее

Стораро е планирал да посрещне новата, 2024 в така наречената СПА столица на Балканите - Велинград. Таткото на Фики и Емрах ще има две изяви в празничната нощ - първо в хотел, а след това в заведение. Хонорарът му покрай Коледа и Нова година бил твърд и не подлежал на коментар - 25 хил. лв.

Най-желаната родна изпълнителка - Софи Маринова, също ще се скъса от работа за празниците. Ромската перла също ще бъде във Велинград. И само за вечер ще прибере 50 бона.

Софка не спира да работи, защото това е нещото, което я прави щастлива
Софка не спира да работи, защото това е нещото, което я прави щастлива

За разлика от другите си колеги, Галена няма да печели пари по празниците. Фурията от Смядово отново предпочита семейния уют, вместо да бачка като луда и да лети от кръчма в бар.

Галена от години прекарва празниците със семейството си
Галена от години прекарва празниците със семейството си

Традиционно чалга дивата ще пее в заведението на съпруга си Галин в Търново. Галена посрещна 2023 г. в Пунта Кана, където пя на стотици българи, но отново бе с мъжа си и двете им деца.

Преслава май също ще изкара празниците със семейството. Дългогодишната номер 1 в бранша още не е обявила програмата си покрай многото почивни дни.

Преслава
Преслава

Което навява на мисълта, че може да избере семейния уют и да бъде с мъжа си Павел и малката Паола вместо в нощните заведения.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Характеристики на 5-те вида лидери
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене