Катето Евро не се плаши от студа, Васко Кръпка има ток в стихията

Чаках снега с нетърпение, казва Васко Кръпката

Разминахме се с малкия дявол, радва се Георги Мишев

Прекалено се драматизира със студа. Около това се обединяват актьори, певци и други родни знаменитости. Те са категорични, че проблеми с ниските температури има, но няма нужда от истерии.

"Разминахме се с малкия дявол! При нас в Панчарево имаше спиране на тока, строшени клони, непочистен сняг, а и снегорин вчера не видях. Сега разбирам, че е минал. Новата ни кметица не знам как се е справила, но ние си седим вкъщи пенсионерите."

Това каза сценаристът на куп игрални филми в златния фонд на българското кино - Георги Мишев.

Зимата на нашето недоволство в цялата страна от два дни избуя с пълна сила. Почти навсякъде движението бе затрудено поради снегонавявания, затваряха се участъци, имаше неизчистен сняг, а от полицията апелираха да се пътува само в краен случай.

Георги Мишев
Георги Мишев

"Много трудно беше преди ден-два. Но слава богу, вече всичко е наред. Трябваше да пътувам с влака и два часа и половина го чаках. Е, дойде все пак... Иначе е топло вече, седим си до печката с жена ми Камелия, слънцето грее през прозореца и е една прекрасна идилия. Мисля само моята приятелка Катето Евро, защото в Кокаляне преди дни беше много трудна обстановката", сподели актьорът Любо Чаталов, който живее в село Мирково, съвсем близо до София.

Любо Чаталов
Любо Чаталов

"В Кокаляне всичко вече е наред. Справяме се", лаконична бе от своя страна и Катето Евро.

Не само при актрисата всичко вече е наред, но и в почти всички точки от страната извън столицата.

"При мен всичко е наред", съобщи емблематичният блусар Васко Кръпката и допълни: "Ние сме свикнали със снега и със спирането на тока, няма никакъв проблем. Дори няма паднали дървета".

Васко Кръпката
Васко Кръпката

Рокаджията няма и грам притеснение за бедствената ситуация в планинския столичен квартал, тъй като не му е за първи път. "Имаме си всичко, за да се справим с нещата - лопата, вериги, дебели обувки и дрехи, ръкавици", блус звездата изреди вещите, с които се въоръжава при обилни снеговалежи. "И с трафика няма проблеми. Който има хубави гуми и е готов за зимата, минава съвсем свободно", заяви китаристът, като не пропусна да спомене, че понякога се налага да бута някои комшии. Кръпката споделя, че се забавлява с неизбежните препятствия на студения сезон. "Аз обичам както лятото, така и зимата. Даже я чаках с нетърпение" - категоричен е блусарят. Музикантът намира позитивното дори и в не толкова удобни обстоятелства и даже не го е страх да яхне буса на бандата по международните пътища - следващата събота ще свири с групата си в съседна Сърбия.

Позитивното в тежката зима намира и Жени Калканджиева. "Нямам проблеми със снега, тъй като не съм вече в Драгалевци при онези съседи", сподели шестата по красота в света, имайки предвид зрелищния скандал със своите комшии, който се случи преди години. "В момента съм в по-централен квартал и тук нещата са по-спокойни", увери Жени и добави: "По-затрупано е на вилата ни, където всичко е в сняг и е жестоко! Мъжът ми в момента е там, извадил е АТВ-то и е извел кучето, там пък си е направо супер!", допълни Жени. Тя успяла да се размине с виелиците, тъй като си прекарала дълъг уикенд в столицата на Острова - Лондон. Там чернокосата фурия е изненадана от по-хубавото време от България. Приготвена за дъждовното лондонско време, миската се е осигурила с кубинки и дебели дрехи, които по-скоро ще й потрябват за прибирането й в студената София.

Жени Калканджиева
Жени Калканджиева

Изненадани от лошата обстановка в столицата са актрисата Петя Силянова и композиторът Асен Аврамов. "Ами улиците са непочистени, това ми се стори странно, тъй като на село дори хората се справят с това. Два пъти ни спира токът там, но всичко вече е наред", каза Стилянова, която живее с емблематичния Иван Иванов в панагюрското село Оборище.

Асен Аврамов
Асен Аврамов

"Хайде сега тези, дето сме гласували, да излезем да почистим малките улички, тротоарите, алеите в градинките, слизанията от тротоарите към пешеходните пътеки; да съберем и извозим счупените клони; да изпомпаме водата от локвите по и около тротоарите; да накараме банките и обществените сгради да си изчукат леда по тротоарите. За да почнем ние да я спасяваме тази София. Щото се вижда - времето е прекрасно, не духа вятър, температурата е висока, идеално за работа. Но засега само природата ни помага", сподели композиторът Асен Аврамов.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Христос воскресе, скъпи читатели!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии

Напишете дума/думи за търсене