Зеленчуков десерт – новият кулинарен тренд

Възможно е съвсем скоро да сменим традиционните торти, пасти, бонбони и сладкиши с техни зеленчукови еквиваленти.

Досега в сладките от зеленчуци се добавяха само моркови и тиква. Но във Великобритания решиха да нарушат този кулинарен закон. Торта с броколи, сладки банички с пащърнак, чипс от шоколад - това са само част от експериментите, които предлагат местните шеф-готвачи. Професионалистите твърдят, че много зеленчуци съдържат достатъчно захар, за да може след определена обработка да бъдат консумирани като десерт.

Прогнозата е тези сладкиши да стават все по-популярни, особено сред хората, които се грижат за фигурата си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Испания ще се оттегли от "Евровизия", ако Израел участва през 2026 г.
Тенис шампионът Иван май си хвана немско гадже
Различни планове за бъдещето развалили годежа на Нина Добрев и Шон Уайт
Деси Стоянова се завръща в bTV
Клаудия Шифър на 55 г. - играе табла по бански в Гърция, купи си футболен отбор

Напишете дума/думи за търсене