Зеленчуков десерт – новият кулинарен тренд

Възможно е съвсем скоро да сменим традиционните торти, пасти, бонбони и сладкиши с техни зеленчукови еквиваленти.

Досега в сладките от зеленчуци се добавяха само моркови и тиква. Но във Великобритания решиха да нарушат този кулинарен закон. Торта с броколи, сладки банички с пащърнак, чипс от шоколад - това са само част от експериментите, които предлагат местните шеф-готвачи. Професионалистите твърдят, че много зеленчуци съдържат достатъчно захар, за да може след определена обработка да бъдат консумирани като десерт.

Прогнозата е тези сладкиши да стават все по-популярни, особено сред хората, които се грижат за фигурата си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 признака, че си във въображаема връзка, а не в истинска
Папараци уловиха Кейти Холмс да се разхожда из улиците на Ню Йорк с посинено око
14 неща, които жената иска от секса
Вижте как Деси Стоянова се сбогува с Би Ти Ви (Снимки)
Актьорът Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом

Напишете дума/думи за търсене