Зеленчуков десерт – новият кулинарен тренд

Възможно е съвсем скоро да сменим традиционните торти, пасти, бонбони и сладкиши с техни зеленчукови еквиваленти.

Досега в сладките от зеленчуци се добавяха само моркови и тиква. Но във Великобритания решиха да нарушат този кулинарен закон. Торта с броколи, сладки банички с пащърнак, чипс от шоколад - това са само част от експериментите, които предлагат местните шеф-готвачи. Професионалистите твърдят, че много зеленчуци съдържат достатъчно захар, за да може след определена обработка да бъдат консумирани като десерт.

Прогнозата е тези сладкиши да стават все по-популярни, особено сред хората, които се грижат за фигурата си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какво очаква зодиите през месец май?
Как най-правилно да изберем възглавница
7 неща, които мъдрата жена никога не изисква от мъжа
8-седмична диета облекчава  симптомите  на артрит
Уилям и Кейт празнуват 14 години брак

Напишете дума/думи за търсене