Зеленчуков десерт – новият кулинарен тренд

Възможно е съвсем скоро да сменим традиционните торти, пасти, бонбони и сладкиши с техни зеленчукови еквиваленти.

Досега в сладките от зеленчуци се добавяха само моркови и тиква. Но във Великобритания решиха да нарушат този кулинарен закон. Торта с броколи, сладки банички с пащърнак, чипс от шоколад - това са само част от експериментите, които предлагат местните шеф-готвачи. Професионалистите твърдят, че много зеленчуци съдържат достатъчно захар, за да може след определена обработка да бъдат консумирани като десерт.

Прогнозата е тези сладкиши да стават все по-популярни, особено сред хората, които се грижат за фигурата си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Вашият най-досаден навик, когато сте във връзка, базиран на зодията ви - втора част
Шакира: Не съм готова за сериозна връзка
Валери Григоров и Мария Бакалова са разделени?
Новият тренд "бавна красота" - купувайте по-малко и по-качествени продукти
Защо трябва да изключваме смартфона си вечер

Напишете дума/думи за търсене