Георги и Кирил Домусчиеви забогатяха с по още 100 млн. долара

Георги и Кирил Домусчиеви Снимка: Архив

Най-богатите българи у нас са Георги и Кирил Домусчиеви, като двамата са забогатели с по още 100 милиона долара. Състоянието им се определя на 2,2 милиарда долара на човек. Това сочат към днешна дата данните на "Форбс" в онлайн класацията "Милиардерите в реално време".

Всеизвестно е, че братята Георги и Кирил Домусчиеви отдавна са милиардери. За пръв път двамата влязоха в класацията през ноември 2021 година. Тогава "Форбс" оцени състоянието им на по 2,1 млрд. През следващата година то намаля до под 1,9 млрд. долара, но към днешната дата братята са възстановили първоначалното си богатство и дори са забогатели с по още 100 млн. долара.

Наскоро от БНБ обявиха, че в България има и над 1200 зуши с влог от над 1 млн. лв. За последната година страната ни се е сдобила с нови 255 милионери и те вече са 1277.

Според списание CEOworld към 29 ноември 2023 г. с нетно състояние от приблизително 250 милиарда долара Илон Мъск отново е най-богатият човек в САЩ и в света. В същото време Бернар Арно заема короната във Франция с нетно състояние от 188,7 млрд. долара.

Следват Джеф Безос със 169,1 млрд. долара, Лари Елисън със 146,3 млрд. долара и Уорън Бъфет със 121 млрд. долара. Марк Зукърбърг е шести със 119,8 милиарда долара. Бил Гейтс и Уорън Бъфет са съответно на седмо и осмо място.

Карлос Слим Елу пък е най-богатият човек в Мексико с нетно състояние от 95,4 млрд. долара, следван от Мукеш Амбани в Индия с нетно състояние от 93 млрд. долара и Амансио Ортега в Испания с нетно състояние от 95,5 млрд. долара.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Христос воскресе, скъпи читатели!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии

Напишете дума/думи за търсене