Фаворитката Лора отпадна от "Мастършеф"

Лора Асенова отпадна от "Мастършеф". Тя беше фаворитка за голямата награда, но заедно с Мелят не попаднаха във финалната тройка. 

Това се случи след втората битка, която определяше два сигурни финалисти. Първият финалист стана Марияна след като се справи в първата задача, където участниците можеха да сготвят всичко по техен избор без лимитирано време. Условието беше, че трябва след като един от готвачите стане готов, всички останали да бъдат готови до една минута. Първи беше Осман, но неговото ястие не бе по-добро от това на Марияна, която освен място на финала, спечели и кухненски уреди на "Филипс" за 5000 лв.

В последната кулинарна битка преди финала, четиримата останали полуфиналисти - Биляна, Лора, Мелят и Осман бяха поставени пред предизвикателството на "Шуменско". Всеки от тях трябваше да започне с приготвянето на рецепта, подходяща за един от трите вида Шуменско - Авторско пиво Тъмният малц, Светло и 100% малц. В случай че получи "да" от всеки от членовете на журито, полуфиналистът се качва на балкона и се превръща във финалист, ако обаче дори и само един от шефовете не остане впечатлен и каже "не", участникът трябва да приготви ново ястие с някой от другите вкусове, и така докато ястията станат три, или двата часа за готвене изтекат.

Осман беше първият, който се качи на балкона, а Мелят, Биляна и Лора трябваше да мерят кулинарни сили до самия край на 120-те им определени минути за приготвянето на трите рецепти.

И трите останали дами бяха изключително развълнувани, но успяха да представят впечатляващи десерти в комбинация с Авторско пиво Тъмният малц, като Мелят се справи само за 5 минути, а Явор Сарафов нарече десертът на Биляна "най-добрата" комбинация. Заради това журито взе решение Биляна да бъде третата финалистка. 

"Лора ти си истинска скала. Мелят и Биляна не издържаха и плакаха. Ти въпреки всичко се държеше и продължи да готвиш - заяви шеф Кустев. - Това което Мелят направи в последните 5 минути е удивително и другите две участнички нямаше да се справят при тези условия. Биляна в това готвене мина през всички възможни състояния, но накрая се събра и това я прави третия финалист в "Мастършеф"."

Финалът е в събота вечер и за голямата награда ще се борят Марияна, Осман и Биляна.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Характеристики на 5-те вида лидери
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене