Бесте Сабри зарязана от баща си, майка й не й дава да отиде в Би Би Си

Без баща израства Бесте Сабри, след като татко й заминава на гурбет в Турция и семейството й никога повече не се събира. Това разкрива в ефира на предаването „Търси се" майката на талантливата млада журналистка Нели Юриева.

Бесте е едва на 9 месеца, когато баща й Субхи Карадаг заминава да работи в Турция. По това време, през 90-те, политиката на държавата не позволява цели семейства да се местят. Нели прави два опита да замине с Бесте в южната ни съседка, за да се съберат, но опитите се оказват напразни.

Първия път майката и тогава 3-годишната дъщеря заминават на екскурзия в Сирия, като идеята им е на връщане да минат през Турция и да останат там. Опитът им пропада. Въпреки че не получават черни печати в паспортите, при втория опит разбират, че всъщност имат такива. Тогава летят със самолет от София до Истанбул, но пътуването им приключва на летището в турския мегаполис. Още на първия граничен контрол служители им казват, че двете имат 5-годишна забрана за влизане в страната. „В тия три дена, в които бяхме депортирани и спяхме на една пейка, баща й не дойде да ни види", спомня си през сълзи Нели, при което в студиото и Бесте едва успява да сдържи сълзите си. След този случай майката решава да се разведе.

Бесте и баща й така и не създават емоционална връзка
Бесте и баща й така и не създават емоционална връзка

Журналистката рядко поддържа връзка с баща си. Въпреки че в годините след това ходи при него лятото, двамата така и не успяват да създадат емоционална връзка. В ефира на предаването Бесте дори призна, че от 2 г. не е виждала баща си и не знае как изглежда. „Чуваме се два пъти годишно", разкрива тя, но твърди, че въпреки това в случай на нужда да разчита на татко си. Във видеопослание, направено за „Търси се" Субхи заявява, че Бесте е най-хубавото нещо в живота му. Скептично и със смесени чувства 28-годишната журналистка приема думите му.

Разривът с баща й не е единствената мащабна трудност в живота на Бесте. Тежко се оказва и решението й да се откаже от една от мечтите си и от възможност, която получава сред хиляди други кандидати - да започне стаж в Би Би Си след завършването на университет. По молба на майка си, която не иска Бесте да живее в чужбина, младата журналистка се завръща в България. Така обещаващата млада дама заменя ефира на Би Би Си с този на Би Ти Ви, където доказва таланта и професионализма си.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Характеристики на 5-те вида лидери
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене