Патинсън не използва гребен и не му пука, ако някой не го харесва

Робърт Патинсън има ред странности, които са непознати дори за най-върлите фенове на "Здрач". 

Хвърля стрелички по собствения си образ. Когато усети, че славата му завърта главата, закача своя снимка, изрязана от списание на стената, и започва играе дартс, за се отърси от всички „прелести" на известността.

Продава целувки. Правил го е за благотворителен търг, като стойността на една целувка е била оценена на 20 000 евро. Намерили се две жертвоготовни майки, които си платили, за да получат дъщерите им целувка по бузата от звездния вампир.

Мирише лошо. Колеги на Патинсън се жалват, че британския актьор рядко се къпе. „Понякога мирише непоносимо, направо вони. Случва се да забрави да си вземе душ и направо побърква целия снимачен екип", издава човек от снимачната площадка на „Здрач". Впрочем, подобни неща се говорят и за други кинолегенди - Брад Пит и Киану Рийвс. А Роб се оплаква в едно интервю, че няма идея как работи пералнята и постоянно носи едни и същи дрехи.

Не ползва гребен за коса. „Зная, че фризьорите редовно изпълняват поръчки за прическа тип „Робърт Патинсън", моята коса изглежда най-добре, когато не се грижа за нея. Просто ставам от леглото и излизам. Отначало холивудските ми шефове ми се вбесяваха, но когато видяха, че прическата ми предизвиква възхищение, спряха да ми се карат", признава той.

Пише песни, но не иска когато издаде албум, той да се продава като „диска на вампира от „Здрач". Смята да го продава без да напише името си, нито да сложи своя снимка, за да може хората да го оценят обективно.

Страхува се от нови роли. След „Здрач" постоянно получава предложения за роли, но това ужасно го плаши. „До участието ми в „Здрач" приемах всяка роля, която ми предлагаха, но вече знам, че от мен се очаква отлична игра и това ме напряга".

Увлича се по футбол, плуване и сноуборд. Покрай ролята си в „Хари Потър" се научил да се гмурка.

Бил е част от в групата Bad Girl, която свирела в стил Led Zeppelin.

Като малък го наричали Пати - заради фамилията му.

До 12 сестрите ми ме обличаха като момиче и ме представяха като Калудия. След това обаче се осъзнах, започнах да им се опъвам и открих гела за коса", спомня си Роб.

На 12 го изключват от училище. „Бях отвратителен ученик - почти никога не пишех домашни, посещавах само часовете, които ми харесваха."

Любимата ми учителка беше по английски език, защото вместо просто да отговаря на въпросите ми, тя ме научи да пиша. Давах й по 20 страници, пълни с грешки, а тя търпеливо ги поправяше. Просто невероятно".

Мрази парите. Стига да има какво да яде и къде да живее, е готов да прави всичко безплатно.

Наема си личен фитнес инструктор след като един стилист му намеква, че има момичешка структура.

Веднъж му откраднали връзките на обувките. Той все още носи този чифт, като и до сега не му е сложил връзки.

Робърт признава, че има много лоша памет и често му се налага да си повтаря разни неща.

„Понякога си мисля, че ако не се бях захванал с актьорска кариера, щях да съм продавач в магазин за обувки", споделя той.

Стреми са бъде като Джак Никълсън, страшно му допадат маниерите и движенията му, дори речта му. Паднал си по него още на 13, когато гледал „Полет над кукувиче гнездо".

Не харесва името си. „Ненавиждам, когато видя написано името си, бих искал хората да ме наричат по друг начин".

Изданието Times Online още през 2005 го нарече „Британската звезда на утрешния ден". Джуд Лоу също е печелил този приз.

Преди да стане актьор, се е пробвал като модел. „Когато започнах, бях доста висок и изглеждах малко като момиче. Тогава се търсеха точно такива андрогинни образи. После обаче взех да заприличвам на момче и спряха да ме търсят", казва той.

Веднъж поканил на вечеря своя фенка, тъй като имал кофти ден и искал да зарадва някого.

По време на снимките на „Здрач" въодушевена майка го помолила да се снима с детето й. „Може ли да позирам така, все едно отхапвам главата на детето?", попитал Роб.

Баща му го подтикнал да стане актьор, след няколко години спорове относно бъдещето му.

Изобщо не му пука, че има хора, които не го харесват. „Когато някой ми каже, че съм слаб актьор, просто се съгласявам с него", отбелязва той.
Много му се иска да изиграе лилипут.

В началото на снимките на „Здрач" изобщо не бях толкова самоуверен. Първия месец се държах като истински идиот. Само пиех кафе и не говорех с никого", спомня си Патинсън.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене