8 стъпки да поддържате форма като Хайди Клум

1. Занимание с фитнес - поне час и половина на ден.
Хайди обожава кардио-скалптинг. Това са комплекс упражнения, при които се редуват аеробно и силово натоварване. Изпълнява се през ден и се редува с упражнения за крака и дупе.

2. Ограничения в храната
Отказване от алкохол, хляб, бонбони, въглехидрати (картофи, тестени изделия, захар, ориз), а също така от някои плодове - грозде и диня, защото съдържат твърде много захар.

3. Наблягане на зеленчуци, риба, нетлъсто пилешко месо, гъби, супи, бъркани яйца само от белтък. Наблягането на протеините се обяснява с това, че тези вещества помагат за увличаването на мускулната маса, а в същото време ограничаването на въглехидратите и упражненията допринасят за изгарянето на мазнините.

4. Пиене на зелен чай. Той активизира обмяната на веществата и ускорява процеса на храносмилане.

5. Забранява се храненето след 19 часа.
Обърнете внимание - не след 18, както препоръчват много диетолози, а след 19 часа. Ако водите активен живот, едва ли заспивате в 21 часа. По-скоро това става към полунощ. Затова спокойно можете да вечеряте в 19 часа.

6. Стриктно спазвайте дневен режим.
Лягайте си навреме да спите, не вечеряйте преди сън и задължително закусвайте, дори да предпочитате да започвате деня без храна.

7. През деня са позволени леки закуски.
Можете да си хапнете шепа ядки. Те утоляват глада и съдържат калций, много полезен за организма в периода на активно отслабване.

8. Бъдете винаги в движение!
Ако имате свободно време не се опъвайте удобно пред телевизора, а ходете пеша - по магазините, разхождойте се из парковете, посетете забележителностите на вашия град.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 трика, за които косата ще ни благодари
Подкаст: Донка Ангъчева сяда пред пианото на 5 г., на 10 свири с Пловдивската филхармония
5 минути смях повдигат имунитета
Кога една връзка е безнадежден случай?
Тайните оръжия на доброто първо впечатление

Напишете дума/думи за търсене