Дария Стоянова спечели публиката на „Златната монета”, макар че не взе награда (видео)

Дария Стоянова



2.     Триото на Дария с водещия Карло Конти и детския хор

10-годишната Дария Стоянова, която участва в тазгодишното издание на детския песенен фестивал "Златна монета" в Болоня, не спечели награда на финала му, но очарова с изпълнението си. Заедно с албанката Елиза и с Александрос от Гърция варненското момиче се представи в трио с песента „Чао, Еуропа". Тримата бяха победители във втората вечер от конкурса, но в крайна сметка той беше спечелен от 9-годишния Салваторе от Неапол, който изпълни песен на Макс Гадзе.

На второ място имаше три деца. На трето място беше триото с Дария, а след тях се наредиха другите участници.

През третата вечер песните бяха оценявани от две журита – на „Големите" и на „Малките". 20 деца гласуваха явно, а вотът на четиримата представители на италианския шоубизнес беше таен.

Финалната вечер беше водена от Карло Конти, който е и артистичен директор на 66-тото издание на фестивала. Това беше последният път, когато той се излъчва от историческото си телевизионно студио в Болоня. През следващата година трябва да бъде готов кинотеатърът на „Антониано",който ще приютява конкурса. Той ще бъде нещо като „малкият Аристон", по подобие на театъра в Сан Ремо, където се провежда всяка година италианският песенен фестивал.

На новото си място детският конкурс ще може да бъде гледан в залата от 600 зрители, по думите на директора на „Антониано"Джампаоло Кавали. През тази година детският хор навърши 60 години. Той се дирижира от Сабрина Симони и носи името на неговата създателка Мариеле Вентре. Открай време детският хор съпровожда изпълненията на участниците в „Златната монета". Хорът има концерти и в чужбина. През 2017 г. гостува и на фестивала в Сан Ремо.

Всеки февруари се провежда конкурс за нови хористи и могат да се кандидатират всички деца на възраст между 3 и 9 години.

Триото на Дария с водещия Карло Конти и детския хор
Триото на Дария с водещия Карло Конти и детския хор
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Никол Кидман с ограничителна заповед срещу папарак, нападнат от бащата на Тейлър Суифт
Отпускат 25 милиона лева за българските култура и изкуство
Ал Пачино и Зендая са сред актьорите, които ще обявяват печелившите на Оскарите
Християна Лоизу чака бебе, обяви новината в ефир

Напишете дума/думи за търсене