Чалгаджията Коцето съди МВР за 80 бона заради колата си

Делото за опосканата кола на певеца е към своя край

Последна експертиза се чака и тогава Темида ще реши колко пари да бъдат платени на изпълнителя за унищоженото возило

Фолкпевецът Коцето иска 80 бона от няколко институции за опосканото му "Ауди А8" на наказателен паркинг в столицата. Това каза ексклузивно пред "България Днес" адвокатът на изпълнителя Людмил Петков.

Константин иска това обезщетение за повреденото и вече неизползваемо "Ауди А8", което е на стойност 250 бона, от ГДБОП, Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП), МВР, Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и от прокуратурата.

Коцето обожава бързите коли
Коцето обожава бързите коли

"По наша преценка и на експерти щетите са оценени на около 80 хиляди лева. Тази сума явно не устройва отговорните за случилото се институции и по тяхно искане в момента чакаме повторна експертиза, която да установи вече категорично каква е стойността на щетите. Това реално е и предметът на делото. При положение че колата струва 250 бона, сумата от 80 хиляди лева е напълно приемлива. По принцип адекватната реакция би следвало да е да бъде купена чисто нова кола, но тук говорим за доказуеми щети, които според експертизи досега са за 80 хиляди лева. Когато е готово това допълнително заключение на експертите, съдът ще се произнесе и най-накрая всичко ще приключи.", разказа адвокат Людмил Петков пред "България Днес".

Коцето бръмчи само със скъпарски автомобили
Коцето бръмчи само със скъпарски автомобили

Коцето съди институциите като собственик на "Плаза Ауто 2012" ЕООД, на чието име е и регистриран автомобилът. Фирмата се занимава с търговия на автомобили и е стопанин на въпросното ауди.

Злата съдба на тузарската лимузина започва преди 11 години. Скъпото возило е иззето на 17 септември 2012 г., като криминалистите съставят протокол за оглед на автомобила и го вписват като веществено доказателство. Остава неясно по повод на какво престъпление е иззета колата, тъй като от прокуратурата мълчат. Оправдават се с това, че по случая се води разследване, но за какво е това разследване, от правната институция не дават информация.

Певецът със съпругата си Надя
Певецът със съпругата си Надя

Аудито престоява повече от 5 г. на наказателния паркинг. Когато Коцето отива да си го вземе, онемява. Той заварва колата разграбена. Липсват гумите с джантите, външни капаци, компютрите от интериора и всичко, което са могли да пренесат на ръце автоджамбазите, пояснява бранещият интересите на изпълнителя.

Адвокат Петков е категоричен, че колата не е свързана с незаконна дейност. "Няма доказателства, че с автомобила е пренесено нещо. Нито е бил част от някакво ПТП, просто така са решили, че и него трябва да изземат. Факт е, че автомобилът е ошушкан напълно", разкрива Петков.

По думите му се е наложило да бъде извикан репатрак, който да отнесе колата от наказателния паркинг, намиращ се на територията на столичното Осмо районно управление. След като стопанинът разбира за опоскването, на мястото са извикани криминалистите. Те съставят протокол за оглед на местопроизшествие от 3 октомври 2017 г., а по случая е образувано досъдебно производство.

Тогава Коцето решава, че няма да остави нещата така, и завежда иск за увреда на автомобила, като претендира за липса на интериорни и екстериорни елементи от колата. Делото започва същата година в Софийския районен съд, но е прекратено. Фирмата на изпълнителя на "Черна роза" се обръща за обезщетение към Софийския градски съд. Там процесът се точи от 2017 г., докато се уточнят претенциите, свидетелите и доказателствата. Назначена е автотехническа експертиза.

Основният проблем е, че институциите спорят чий е паркингът и кой трябва да носи отговорност за причинените щети по колата.

"Не можем да кажем как точно, кога и кой е ошушкал автомобила, само знаем, че не са си свършили работата да го опазят. Главният казус е на кой е наказателният паркинг - дали е на ГДБОП, или на ДАНС. Едните казват - "да, паркингът е наш, но тази площадка е отделена и не е наша. Вътрешноведомствените институции си прехвърлят топката всички тези години", каза адвокат Людмил Петков през 2021-а пред вестника, а сега продължава да е на същото мнение. В момента се очаква делото скоро да приключи и Коцето да получи справедливост.

 Страстта на певеца

Автомобилите са голяма страст за гласовития Константин Славчев. Освен с дискотеката в Студентски град той се впуска и в бизнеса с коли.

Някои от возилата на Коцето
Някои от возилата на Коцето

Самият изпълнител обича да бръмчи със скъпарски спортни модели и често прави последователите си в социалните мрежи свидетели на обиколките си из столицата. Преди време Коцето продаде лъскавия си бял мерцедес и друга тунингована бегачка в оранжев цвят и си купи порше за 300 бона.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Класация на либидото на всяка зодия
Брад Пит ще участва в нов филм за Формула 1
Вашият най-досаден навик, когато сте във връзка, базиран на зодията ви - втора част
Шакира: Не съм готова за сериозна връзка
Валери Григоров и Мария Бакалова са разделени?

Напишете дума/думи за търсене