Прасковен мъх е цветът на 2024 г., обяви институтът "Пантон"

Прасковен мъх е наречен цветът на 2024 г. от института за цветовете "Пантон".
СНИМКА: PANTONE

Прасковен мъх (Peach Fuzz) е цветът на 2024 г., обявиха от института за цветовете "Пантон". Това е нюанс, който компанията описва като нежен, кадифен, съвременен и подхранващ. С други думи, доста трудолюбив оттенък.

Цветът е избран от специалисти, които пътуват по света, изследвайки модата, дизайна и други области, за да прогнозират какво предстои. Прасковеният мъх е нюансът, който институтът определя за 25-а поредна година.

"Този цвят улавя желанието ни да подхраним нас и хората около нас. Той е кадифенонежен прасковен тон, чийто приласкаващ дух обогатява ума, тялото и душата", така от "Пантон" обясняват избора си.

"В търсенето на нюанс, който отговаря на вътрешния ни копнеж за близост и връзка, избрахме цвят, блестящ с топлина и модерна елегантност. Оттенък, който резонира със съчувствието, предлага чувствена прегръдка и без усилие хвърля мост между младостта и безкрайността", казва Лиътрис Айзмън, изпълнителен директор на "Пантон".

Според модните специалисти нежният, лек, плодов тон внушава мир и спокойствие и е много различен от "Вива Магента", който беше цветът на 2023 г.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората критикуват в другите онова, което не харесват в себе си
Карен Хорни - жената, която се изправи срещу Фройд
Как да декорираме правилно дома си с животински принт
Ефектът на Чаровния принц - полезен или пагубен?
7 неща, които трябва да пазим в тайна

Напишете дума/думи за търсене