Илия Михайлов от "Достойните българи" с известни и осмокласници издадоха аудиокнига за незрящи

Учителят-блогър Илия Михайлов и журналистката и писател Екатерина Костова

Ученици от Клуба по творческо писане "Литературности" в Средно училище „Георги Брегов" в Пазарджик и известни личности-актьори, журналисти, музиканти и др. издадоха аудиокнига „Коледа си ти". Тя ще бъде подарена на незрящите хора в България. Това обяви известният учител и блогър Илия Михайлов, който е един от „Достойните българи" на „ 24 часа".

Той е написал разказа си "Цялата истина за Дядо Коледа". Освен него в благородната инициатива са се включили актьорите Силвия Лулчева и Васил Бинев, Георги Тошев, Иво Сиромахов, Ники Кънчев, Кристина Баксанова, Екатерина Костова, Георги Връбчев и др. Идеята е подкрепена от директора на училището Добринка Райкова, от психолога в Начално училище „Васил Друмев" Петя Точкова и говорителя на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. В компилацията е и коледният поздрав на незрящия Божидар Чергаров, който наскоро издаде и своята дебютна книга с разкази.

Автор на корицата е художничката Мира Пъдевска, която подари за каузата ни безвъзмездно проекта си и своя труд.

Дисковете с аудиокнигата „Коледа си ти" ще бъдат подарени на няколко институции за незрящи хора: Съюз на слепите в България, Специално училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов", Радио "Брайл FM", Национален център за рехабилитация на слепи хора и Фондация "Съпричастие-Пазарджик".

На Коледа (25 декември), със съгласието на всички 24-ма участници, цялата компилация ще бъде публикувана в социалните мрежи, за да бъде достъпна за хората, които проявяват интерес и биха желали да я чуят. Аудиокнигата не се продава и с нея не се събират парични средства, уточни инициаторът на идеята Илия Михайлов.

Той изказва специални благодарности на Жюстин Томс и доброто ѝ сърце, която свързала Михайлов с художничката Мира Пъдевска и записала дисковете, които ще бъдат изпратени на споменатите институции. „Посвещавам на един от най-милите незрящи хора, които имах честта да познавам лично Овсанна Такворян (1925-2019) - бабата на жена ми", уточни Михайлов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Характеристики на 5-те вида лидери
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене