Мартин Скорсезе ще бъде награден от американската Гилдия на продуцентите

Мартин Скорсезе КАДЪР: Туитър/Culture Crave

Режисьорът Мартин Скорсезе ще бъде почетен от американската Гилдия на продуцентите с престижната награда "Дейвид О. Селзник" за цялостни постижения, предаде Асошиейтед прес.

"Новаторската кариера на Марти като продуцент, белязана от десетилетия на смели, пробивни проекти, изисква да бъде отбелязана", казаха президентите на професионалната организация Доналд де Лайн и Стефани Алейн в съвместно изявление. 

"Неговото майсторство и непоколебима отдаденост на занаята са наистина несравними", се казва още в изявлението.

Трикратно номиниран за наградата на Гилдията на продуцентите и с шест десетилетия продуцентска дейност зад гърба, Скорсезе си спомня за първия път, когато е бил отличен от професионалната организация

"През март 1965 г. Гилдията на продуцентите ме докара със самолет до Лос Анджелис, за да получа награда за студентския ми филм "Не си само ти, Мъри!". Тогава бях на 22 години. На същото събитие беше отличен и един много по-възрастен режисьор. Той се казваше Алфред Хичкок", казва Мартин Скорсезе в изявление. 

"58 години по-късно с гордост мога да кажа, че сега аз съм много по-възрастният режисьор. И съм трогнат и изключително поласкан, че получавам награда, кръстена на истинска легенда сред продуцентите - Дейвид О. Селзник. Това ме кара да се чувствам така, сякаш съм направил пълен кръг", допълва Скорсезе. 

Освен "Убийците на цветната луна", известният режисьор е продуцирал свои собствени филми като "Изобретението на Хюго" и "Вълкът от Уолстрийт", както и филми на други автори, включително холивудски продукции, независими, документални и чуждестранни филми и режисьорски дебюти.

Мартин Скорсезе е бил продуцент и на телевизионни сериали, сред които "Престъпна империя", пише БТА. 

Изненадващо е, че режисьорът никога не е печелил най-голямата награда на гилдията за най-добър филм.

Мартин Скорсезе ще приеме отличието на годишните награди на Гилдията на продуцентите на 25 февруари в Лос Анджелис, присъединявайки към негови предишни носители като Стивън Спилбърг и Том Круз. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене